Uspešna saradnja sa EBRD na infrastrukturnim projektima

Bez autora
Jan 18 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorom Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiji Danijelom Bergom o infrastrukturnim projektima i novim mogućnostima saradnje. Mihajlović je upoznala svog sagovornika sa dinamikom projekta rehabilitacije puteva u Srbiji, planovima za razvoj Aerodroma "Nikola Tesla" i mogućnostima ulaganja u avio-saobraćaj Srbije. Berg je konstatovao da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ostvarilo uštedu od približno 40 miliona evra na kreditu koji je EBRD odobrila Srbiji za Koridor 10, s obzirom na to da su troškovi projekata bili niži nego što je očekivano. On je, čestitajući Mihajlović na dobrom poslu koji je u svom resoru obavila u 2016. godini, rekao da je ova finansijska institucija spremna na to da pomenuta sredstva preusmeri na druge projekte u dogovoru sa Ministarstvom.

Uspešna saradnja sa EBRD na infrastrukturnim projektimaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorom Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiji Danijelom Bergom o infrastrukturnim projektima i novim mogućnostima saradnje.

Mihajlović je upoznala svog sagovornika sa dinamikom projekta rehabilitacije puteva u Srbiji, planovima za razvoj Aerodroma "Nikola Tesla" i mogućnostima ulaganja u avio-saobraćaj Srbije.

Berg je konstatovao da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ostvarilo uštedu od približno 40 miliona evra na kreditu koji je EBRD odobrila Srbiji za Koridor 10, s obzirom na to da su troškovi projekata bili niži nego što je očekivano.

On je, čestitajući Mihajlović na dobrom poslu koji je u svom resoru obavila u 2016. godini, rekao da je ova finansijska institucija spremna na to da pomenuta sredstva preusmeri na druge projekte u dogovoru sa Ministarstvom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik