Microsoft želi da što pre otera "sedmicu" u istoriju

Bez autora
Jan 18 2017

Iako podaci pokazuju da je Windows 7 i dalje najpopularniji operativni sistem na svetu i da "desetka" ima upola manje korisnika (48,34 odsto naspram 24,36 odsto), Microsoft želi da se što pre reši starog sistema.Microsoft je na svom sajtu na nemačkom jeziku objavio pismo korisnicima pod naslovom "Rano zbogom Windowsu 7! Podrška prestaje za tri godine". To znači da će "sedmica" sredinom januara 2020. godine prestati da dobija bilo kakve zakrpe, sigurnosna poboljšanja, ali i samu tehničku podršku od kompanije.

Microsoft želi da što pre otera "sedmicu" u istorijuIako podaci pokazuju da je Windows 7 i dalje najpopularniji operativni sistem na svetu i da "desetka" ima upola manje korisnika (48,34 odsto naspram 24,36 odsto), Microsoft želi da se što pre reši starog sistema.

Kako prenosi "Betanews", Microsoft je na svom sajtu na nemačkom jeziku objavio pismo korisnicima pod naslovom "Rano zbogom Windowsu 7! Podrška prestaje za tri godine".

To znači da će "sedmica" sredinom januara 2020. godine prestati da dobija bilo kakve zakrpe, sigurnosna poboljšanja, ali i samu tehničku podršku od kompanije.

Microsoft kaže da je to logična odluka, pre svega zbog toga što W7 više "ne može da se nosi sa sigurnosnim zahtevima".

"Stariji sistemi dovode do većih troškova, zbog veće ranjivosti na napade malicioznim softverom i većeg broja zahteva za podrškom", navodi se u pismu.

Takođe, Microsoft tvrdi da samo "desetka" ima "adekvatnu podršku" za najnovije tehnologije koje koriste proizvođači čipova Intel, AMD i Qualcomm.

"Osim toga, većina programa se razvija za najnoviju verziju Windowsa", navodi Microsoft.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik