Lokalnim samoupravama 365,8 miliona dinara za poslovne zone

Bez autora
Jan 19 2017

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je uputilo javni poziv lokalnim samoupravama za prijavu infrastrukturnih projekata koji će se u ovoj godini finansirati u okviru Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture.U saopštenju se navodi da se pomenuti program realizuje u cilju unapređenja privrednog ambijenta za poslovanje malih i velikih preduzeća, privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta. U okviru toga, Ministarstvo će sufinansirati izvođenje radova na izgradnji i obnovi saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture i objekata u poslovnoj zoni, kao i radove koji obezbeđuju dostupnost poslovne zone i njeno povezivanje sa okruženjem.

Lokalnim samoupravama 365,8 miliona dinara za poslovne zoneMinistarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je uputilo javni poziv lokalnim samoupravama za prijavu infrastrukturnih projekata koji će se u ovoj godini finansirati u okviru Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture.

U saopštenju se navodi da se pomenuti program realizuje u cilju unapređenja privrednog ambijenta za poslovanje malih i velikih preduzeća, privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta.

U okviru toga, Ministarstvo će sa 365,8 miliona dinara sufinansirati izvođenje radova na izgradnji i obnovi saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture i objekata u poslovnoj zoni, kao i radove koji obezbeđuju dostupnost poslovne zone i njeno povezivanje sa okruženjem.

Takođe, biće podržani projekti lokalnih samouprava u iznosima do 60 odsto od vrednosti projekta, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost.

Više informacija o programima, uslovima javnih poziva, načinu sufinansiranja, kriterijumima i potrebnoj dokumentaciji, zainteresovane lokalne samouprave mogu pronaći na internet prezentaciji Ministarstva privrede, a rok za prijavu projekata je 2. februar 2017. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik