2017. - Međunarodna godina održivog turizma za razvoj

Bez autora
Jan 19 2017

U Madridu je, u okviru španskog Međunarodnog sajma turizma (FITUR 2017), 2017. godina svečano proglašena međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj od strane Ujedinjenih nacija. Pomoćnik ministra za turizam Renata Pindžo prisustvovala je svečanom proglašenju, a tokom boravka u Madridu se sastala sa generalnim sekretarom UNWTO Talebom Rifaijem i direktorkom za Evropu, Izabelom Garanjom. Tom prilikom su razgovarali o saradnji i potencijalnim projektima UNWTO u „Okviru razvojnog partnerstva 2016-2020 Vlade Republike Srbije i Tima Ujedinjenih nacija u Srbiji (UNDAF 2016-2020)“, kao i o konferenciji koju će Republika Srbija organizovati u saradnji sa UNWTO u junu 2017. godine na temu održivog turizma u regionu Dunava.

2017. - Međunarodna godina održivog turizma za razvojU Madridu je, u okviru španskog Međunarodnog sajma turizma (FITUR 2017), 2017. godina svečano proglašena međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj od strane Ujedinjenih nacija.

Pomoćnik ministra za turizam Renata Pindžo prisustvovala je svečanom proglašenju, a tokom boravka u Madridu se sastala sa generalnim sekretarom UNWTO Talebom Rifaijem i direktorkom za Evropu, Izabelom Garanjom. Tom prilikom su razgovarali o saradnji i potencijalnim projektima UNWTO u „Okviru razvojnog partnerstva 2016-2020 Vlade Republike Srbije i Tima Ujedinjenih nacija u Srbiji (UNDAF 2016-2020)“, kao i o konferenciji koju će Republika Srbija organizovati u saradnji sa UNWTO u junu 2017. godine na temu održivog turizma u regionu Dunava.

Pindžo je takođe prenela reči generalnog sekretara Svetske turističke organizacije Taleba Rifaija da turizam sve više i sa pravom postaje priznat kao sektor koji može pomoći i poslužiti stvaranju boljeg sveta. On je rekao da je ova godina jedinstvena prilika da se promoviše doprinos turizma postizanju budućnosti kakvu želimo da zajednički treba da se odredi uloga koju turizam ima na agendi održivog razvoja, do 2030. godine i nakon toga.

Generalna skupština UN je 2015. godine, na 70. sednici donela odluku da se 2017. godina posveti doprinosu turizma održivom razvoju.

Uspešna saradnja Republike Srbije sa Svetskom turističkom organizacijom, kao i zavidan ugled koji naša zemlja ima kao članica, potvrđuje i drugi uzastopni mandat (za period 2013-2017. godine) u Izvršnom savetu ove svetske organizacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik