Srbija najbolje mesto za ulaganje

Bez autora
Jan 22 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima više stranih investitora i investicionih fondova koji su zainteresovani za ulaganja u Srbiji.Predstavnik grčke kompanije „Lamda development“, koji je kupio prostor nekadašnjeg „Beka“ u centru Beograda, zainteresovan je da uloži novac u izgradnju stambenog kompleksa na tom mestu. Sa druge strane, članovi investicionog fonda “VTB kapital” interesovali su se za mogućnosti ulaganja u aerodrome i avio-saobraćaj.

Srbija najbolje mesto za ulaganjePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima više stranih investitora i investicionih fondova koji su zainteresovani za ulaganja u Srbiji.

Predstavnik grčke kompanije „Lamda development“, koji je kupio prostor nekadašnjeg „Beka“ u centru Beograda, zainteresovan je da uloži novac u izgradnju stambenog kompleksa na tom mestu.

Sa druge strane, članovi investicionog fonda “VTB kapital” interesovali su se za mogućnosti ulaganja u aerodrome i avio-saobraćaj.

Investitore je najviše zanimalo kakva je investiciona i poslovna klima u Srbiji, kao i na kakvu pomoć mogu da računaju kada je reč o birokratskim procedurama.

Mihajlović ih je uverila u to da Srbija nudi najbolje uslove poslovanja u regionu, istakavši da se građevinske dozvole u našoj zemlji u proseku dobijaju za manje od sedam dana.

Ona je investitore upoznala i sa tim da je Vlada poslednjih godina umnogome popravila poslovni ambijent.

U tom kontekstu, Mihajlović je podsetila na to da je Srbija ove godine na "Duing biznis listi" Svetske banke ušla u top 10 zemalja po sprovedenim reformama u prošloj godini, kao i da se nalazi među prvih 50 zemalja sveta po uslovima poslovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik