Poljaci nude 7 miliona za akcije Luke Bar

Bez autora
Jan 29 2017

Jedan od najvecih lučkih operatera u Poljskoj i na Južnom Baltiku – Logistik Grupa zainteresovana je za kupovinu 30 odsto akcija Luke Bar. Spremna je da plati 7,1 milion eura. Uz to, Poljaci nude i nešto više od 17 miliona eura za investicije u naredne tri godine. Namjera im je da otvore transportni koridor Baltik-Jadran-Afrika-Bliski istok. Logistik Grupa zainteresovana je i za kupovinu 51 odsto akcija Montekarga. Već smo kupili oko 20 odsto akcije Luke Rijeka. Ulaskom u Luku Bar želimo da povežemo Baltik sa Jadranom i dalje proširimo morski koridor prema Africi i Bliskom Istoku. Taj koridor bi služio uglavnom za transport žitarica i prehrambenih proizvoda. Namjera nam je da modernizujemo Luku Bar i povećamo kapacitete za pretovar žitarica i prehrambenih proizvoda. Naše usluge koriste najveći izvoznici pšenice iz Rusije, Ukrajine, zemalja EU, kao i uvoznici iz Afrike i Bliskog Istoka, kazao je director lučkog sektora Logistik Grupe Jan Novak.

Poljaci nude 7 miliona za akcije Luke BarJedan od najvecih lučkih operatera u Poljskoj i na Južnom Baltiku – Logistik Grupa zainteresovana je za kupovinu 30 odsto akcija Luke Bar. Spremna je da plati 7,1 milion eura. Uz to, Poljaci nude i nešto više od 17 miliona eura za investicije u naredne tri godine. Namjera im je da otvore transportni koridor Baltik-Jadran-Afrika-Bliski istok.

Logistik Grupa zainteresovana je i za kupovinu 51 odsto akcija Montekarga.

“Već smo kupili oko 20 odsto akcije Luke Rijeka. Ulaskom u Luku Bar želimo da povežemo Baltik sa Jadranom i dalje proširimo morski koridor prema Africi i Bliskom Istoku. Taj koridor bi služio uglavnom za transport žitarica i prehrambenih proizvoda. Namjera nam je da modernizujemo Luku Bar i povećamo kapacitete za pretovar žitarica i prehrambenih proizvoda. Naše usluge koriste najveći izvoznici pšenice iz Rusije, Ukrajine, zemalja EU, kao i uvoznici iz Afrike i Bliskog Istoka”, kazao je director lučkog sektora Logistik Grupe Jan Novak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik