Budućnost MA u novim trzištima i destinacijama

Bez autora
Jan 29 2017

Budućnost Montenegro Airlinesa (MA) počiva na novim tržištima i destinacijama, zbog čega je potpisan ugovor o zastupanju nacionalne avio kompanije u Iranu, koji će omogućiti seriju čarter letova iz Teherana, saopštio je komercijalni direktor, Zoran Radunović. To je tržište koje godišnje posjeti preko devet miliona stranih turista. MA je dogovorio partnersku saradnju sa firmom VSP Kish iz Teherana i potpisan je ugovor o čarter liniji na relaciji Podgorica – Teheran, kazao je Radunović. Letovi će se, kako je naveo, realizovati jednom sedmično. Prema očekivanju našeg partnera, broj sedmičnih rotacija bi mogao da se udvostruči. Povećanje saobraćaja zavisiće i od promotivne kampanje na iranskom tržištu, pa ćemo ozbiljno poraditi na promotivnim aktivnostima da bi ta linija zaživjela i u perspektivi postala redovna, rekao je Radunović.

Budućnost MA u novim trzištima i destinacijamaBudućnost Montenegro Airlinesa (MA) počiva na novim tržištima i destinacijama, zbog čega je potpisan ugovor o zastupanju nacionalne avio kompanije u Iranu, koji će omogućiti seriju čarter letova iz Teherana, saopštio je komercijalni direktor, Zoran Radunović.

“To je tržište koje godišnje posjeti preko devet miliona stranih turista. MA je dogovorio partnersku saradnju sa firmom VSP Kish iz Teherana i potpisan je ugovor o čarter liniji na relaciji Podgorica – Teheran”, kazao je Radunović za časopis MA, Luxury Inflight.

Letovi će se, kako je naveo, realizovati jednom sedmično.

“Prema očekivanju našeg partnera, broj sedmičnih rotacija bi mogao da se udvostruči. Povećanje saobraćaja zavisiće i od promotivne kampanje na iranskom tržištu, pa ćemo ozbiljno poraditi na promotivnim aktivnostima da bi ta linija zaživjela i u perspektivi postala redovna”, rekao je Radunović.

Prema njegovim riječima, Irancima se na taj način pruža i mogućnost da dođu u Crnu Goru ili da redovnim linijama MA nastave putovanje do evropskih destinacija.

Radunović je saopštio da je realizacija nedavno potpisanih kod-šer ugovora sa partnerskim kompanijama Air Serbia i Etihad u toku, a cilj je da se obezbijedi još bolja avio dosupnost Crne Gore sa nizom destinacija u Evropi, Aziji i Americi.

“Segment čarter saobraćaja treba značajno unaprijediti, sa posebno interesantnih, ekonomsko najrazvijenijih i najmoćnijih tržišta njemačkog govornog područja, Skandinavije, centralne i istočne Evrope i Bliskog istoka”, smatra Radunović.

On je kazao da je MA za prvih devet mjeseci prošle godine prevezao 480,51 hiljada putnika, 1,5 odsto više nego u istom periodu 2015.

Radunović je dodao da nacionalna avio kompanija bilježi rast u dvije kategorije saobraćaja.

“U redovnom saobraćaju ostvaren je rast u broju prevezenih putnika od skoro četiri odsto, dok je u kod-šer saobraćaju taj rast manji i iznosi 3,6 odsto. U redovnom saobraćaju bilježimo značajan rast broja prevezenih putnika na tržištima Srbije, Danske, Velike Britanije, Slovenije, Austrije i Švajcarske”, rekao je Radunović.

Rusija, Njemačka i Italija su na nivou 2015. godine, a kada je riječ o Francuskoj, kako je naveo, zbog problema sa terorizmom, evidentiran je očekivani pad broja prevezenih putnika.

Radunović je saopštio da je MA u čarter saobraćaju za prvih devet mjeseci prošle godine zabilježio značajan pad, koji je posljedica odustajanja partnera sa njemačkog tržišta od serije čarter letova na relaciji Njemačka - Crna Gora.

“Kako nacionalna avio komanija ne može direktno uticati na obim čarter saobraćaja, za nas će biti izazov da taj pad nadomjestimo većim brojem putnika u redovnom saobraćaju, prije svega povezivanjem sa drugim avio kompanijama putem kod-šer ugovora”, zaključio je Radunović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik