Sporazumom se jačaju poslovne veze

Bez autora
Jan 30 2017

Ministri saobraćaja Crne Gore i Katara, Osman Nurković i Jasim Bin Saif Alsuliti potpisali su Sporazum o vazdušnom saobraćaju čime će se uspostaviti pravni okvir za odvijanje redovnog vazdušnog saobraćaja između dvije države. Kako je saopštilo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, Nurković boravi u zvaničnoj posjeti Kataru, na poziv tamošnjeg ministra saobraćaja i komunikacija. Navode da su ministri potpisali Sporazuma o vazdušnom saobraćaju, koji je parafiran 30. novembra 2012. u Podgorici. Ističu da je usaglašeni Sporazum izuzetno liberalan u smislu dozvoljenih vazduhoplovnih sloboda. Potpisivanje ovog Sporazuma će uspostaviti pravni okvir za odvijanje redovnog vazdušnog saobraćaja između dvije države, što u perspektivi treba da doprinese jačanju poslovnih veza između Crne Gore i Države Katar, navode u saopštenju.

Sporazumom se jačaju poslovne vezeMinistri saobraćaja Crne Gore i Katara, Osman Nurković i Jasim Bin Saif Alsuliti potpisali su Sporazum o vazdušnom saobraćaju čime će se uspostaviti pravni okvir za odvijanje redovnog vazdušnog saobraćaja između dvije države.

Kako je saopštilo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, Nurković boravi u zvaničnoj posjeti Kataru, na poziv tamošnjeg ministra saobraćaja i komunikacija.

Navode da su ministri potpisali Sporazuma o vazdušnom saobraćaju, koji je parafiran 30. novembra 2012. u Podgorici.

Ističu da je usaglašeni Sporazum izuzetno liberalan u smislu dozvoljenih vazduhoplovnih sloboda.

"Potpisivanje ovog Sporazuma će uspostaviti pravni okvir za odvijanje redovnog vazdušnog saobraćaja između dvije države, što u perspektivi treba da doprinese jačanju poslovnih veza između Crne Gore i Države Katar", navode u saopštenju.

Dodaju da su razgovarali i na temu saobraćajnih infrastrukturnih projekata i sagledali mogućnosti za unapređenje saobraćajne povezanosti i dalje saradnje.

"Prilikom pregovora u Podgorici, usaglašen je tekst Sporazuma, i potpisan Memorandum o razumijevanju. Usaglašeni Sporazum predstavlja pravni okvir za odvijanje vazdušnog saobraćaja između dvije države, i tipskog je karaktera, tj. sadrži sve norme vezane za izdavanje dozvola od strane vazduhoplovnih vlasti država, koje se odnose na sigurnost i bezbjednost odvijanja vazdušnih operacija, stepen dozvoljenih vazduhoplovnih sloboda, broj frekvencija itd.", navode u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik