Vlada usvojila strategiju Geodetskog zavoda do 2020.

Bez autora
Jan 31 2017

Vlada Srbije usvojila je danas Strategiju razvoja Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), koja po prvi put donosi precizan dinamički plan razvoja i mapu puta za ostvarivanje zadatih ciljeva, saopšteno je danas iz RGZ. Kako je navedeno, Strategija ima i precizne odrednice o rokovima, izvršiocima zadataka i odgovornim licima za njeno sprovodjenje do 2020. godine, a svaki korak za njenu realizaciju definisan je kroz plan aktivnosti na mesečnom nivou. Sveobuhvatni cilj Strategije RGZ-a je da pruži podršku Programu ekonomskih reformi Vlade pružajući ažurne geoprostorne podatke i informacije o tržištu nepokretnosti radi bržeg i lakšeg donošenja odluka na svim nivoima. Takođe, jedan od ciljeva je da se kroz portal eUprave poboljša i ubrza pristup i ditribucija podataka i unapredi komunikacija između državnih organa, ali i između RGZ-a i njegovih korisnika.

Vlada usvojila strategiju Geodetskog zavoda do 2020.Vlada Srbije usvojila je danas Strategiju razvoja Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), koja po prvi put donosi precizan dinamički plan razvoja i mapu puta za ostvarivanje zadatih ciljeva, saopšteno je danas iz RGZ.

Kako je navedeno, Strategija ima i precizne odrednice o rokovima, izvršiocima zadataka i odgovornim licima za njeno sprovodjenje do 2020. godine, a svaki korak za njenu realizaciju definisan je kroz plan aktivnosti na mesečnom nivou.

Sveobuhvatni cilj Strategije RGZ-a je da pruži podršku Programu ekonomskih reformi Vlade pružajući ažurne geoprostorne podatke i informacije o tržištu nepokretnosti radi bržeg i lakšeg donošenja odluka na svim nivoima.

Takođe, jedan od ciljeva je da se kroz portal eUprave poboljša i ubrza pristup i ditribucija podataka i unapredi komunikacija između državnih organa, ali i između RGZ-a i njegovih korisnika.

Strategija razvoja Republičkog geodetskog zavoda do 2020. godine dobila je pozitivnu ocenu eksperata Svetske banke i podršku ministarstava i drugih državnih organa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik