Podrška NALED-a u sprovođenju reformi u oblasti građevinarstva

Bez autora
Feb 02 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) o nastavku saradnje u sprovođenju reformi u oblasti građevinarstva.Mihajlović je održala sastanak sa izvršnim direktorom Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj Violetom Jovanović i direktorom za regulatornu reformu ove organizacije Jelenom Bojović.

Podrška NALED-a u sprovođenju reformi u oblasti građevinarstvaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) o nastavku saradnje u sprovođenju reformi u oblasti građevinarstva.

Mihajlović je održala sastanak sa izvršnim direktorom Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj Violetom Jovanović i direktorom za regulatornu reformu ove organizacije Jelenom Bojović.

Ona je iskazala zahvalnost NALED-u na pomoći u reformama u oblasti izdavanja građevinskih dozvola i uspešnom uvođenju elektronske dozvole za gradnju, zbog koje je, između ostalog, Srbija ušla u prvih 10 zemalja reformatora na "Duing biznis listi" Svetske banke.

Mihajlović je sa predstavnicama NALED-a razgovarala i o aktivnostima na reformi katastra, što će imati velikog uticaja na dalje napredovanje Srbije na rang-listi Svetske banke.

Tema sastanka odnosila se i na pitanje sezonskog rada i pripremu posebnog zakona koji će regulisati ovu oblast, posebno u sektoru građevinarstva, poljoprivrede i turizma.

Takođe, bilo je reči i o saradnji sa NALED-om u razvoju ženskog preduzetništva u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik