Nove kreditne linije

Evropski fond za jugoistočnu Evropu i Unikredit banka Srbija potpisali su ugovor o kreditnoj liniji u ukupnom iznosu od 20 miliona evra namenjenoj finansiranju stambenih kredita u Srbiji. Očekuje se da sredstva iz kreditne linije EFSE fonda obezbede podršku klijentima koji rešavaju svoje stambeno pitanje uz pomoć kredita, To će, dodatno ojačati poziciju Unikredit banke na tržištu kada je u pitanju ovaj vid kreditiranja, čime će biti pospešen nastavak stambenog kreditiranja u gradovima širom Srbije, što je izuzetno značajno uzimajući u obzir da je većinski deo kreditnog portfolija banke alociran van Beograda. Građanima je često potrebna podrška kada kupuju prvi stan. Ova kreditna linija će Unikredit banci omogućiti upravo finasiranje takvih potreba, istovremeno ispunjavajući misiju EFSE fonda koja se odnosi na obezbeđivanje adekvatnih uslova stanovanja u regionima u kojima posluje, izjavio je predsedavajući Upravnog odbora EFSE, Kristof Tiskens. Nikola Vuletić, direktor Sektora poslovanja sa stanovništvom Unikredit Banke, ističe da je činjenica da rešavanje stambenog pitanja predstavlja jedan od prioriteta kako pojedinca, tako i porodica u Srbiji.

Nove kreditne linijeEvropski fond za jugoistočnu Evropu i Unikredit banka Srbija potpisali su ugovor o kreditnoj liniji u ukupnom iznosu od 20 miliona evra namenjenoj finansiranju stambenih kredita u Srbiji.

Očekuje se da sredstva iz kreditne linije EFSE fonda obezbede podršku klijentima koji rešavaju svoje stambeno pitanje uz pomoć kredita, To će, dodatno ojačati poziciju Unikredit banke na tržištu kada je u pitanju ovaj vid kreditiranja, čime će biti pospešen nastavak stambenog kreditiranja u gradovima širom Srbije, što je izuzetno značajno uzimajući u obzir da je većinski deo kreditnog portfolija banke alociran van Beograda.

"Građanima je često potrebna podrška kada kupuju prvi stan. Ova kreditna linija će Unikredit banci omogućiti upravo finasiranje takvih potreba, istovremeno ispunjavajući misiju EFSE fonda koja se odnosi na obezbeđivanje adekvatnih uslova stanovanja u regionima u kojima posluje", izjavio je predsedavajući Upravnog odbora EFSE, Kristof Tiskens.

Nikola Vuletić, direktor Sektora poslovanja sa stanovništvom Unikredit Banke, ističe da je činjenica da rešavanje stambenog pitanja predstavlja jedan od prioriteta kako pojedinca, tako i porodica u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik