Prodaja NLB-a već polovinom godine

Bez autora
Feb 09 2017

Prodaja Nove Ljubljanske banke mogla bi se dogoditi već kraje svibnja ili u lipnju. Nadzornici Slovenskog državnog holdinga već će se idućega tjedna upoznati s procedurama oko privatizacijskog postupka NLB-a. Europska komisija ne želi razgovarati o produljenju rokova. Objašnjavaju da poštuju odluke o državnoj pomoći koja datira iz prosinca 2013. godine. Prodajni postupak tekao bi prema metodi inicijalne javne ponude i to na temelju rezultata poslovanja banke u protekloj godini. NLB je lani navodno imala oko 100 milijuna eura dobiti. Još uvijek nije poznato kad bi se održžao road show za investitore, a koji je planiran za London i New York.

Prodaja NLB-a već polovinom godineProdaja Nove Ljubljanske banke mogla bi se dogoditi već kraje svibnja ili u lipnju, piše Delo.

Nadzornici Slovenskog državnog holdinga već će se idućega tjedna upoznati s procedurama oko privatizacijskog postupka NLB-a. Europska komisija ne želi razgovarati o produljenju rokova. Objašnjavaju da poštuju odluke o državnoj pomoći koja datira iz prosinca 2013. godine.

Prodajni postupak tekao bi prema metodi inicijalne javne ponude i to na temelju rezultata poslovanja banke u protekloj godini. NLB je lani navodno imala oko 100 milijuna eura dobiti.

Još uvijek nije poznato kad bi se održžao road show za investitore, a koji je planiran za London i New York.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik