Luštica realizovala investicije od oko 36 miliona

Bez autora
Feb 12 2017

Kompanija Luštica Development je u projektu Luštica Bay u Tivtu u 2015. godini i za osam mjeseci prošle godine realizovala investicione obaveze od oko 36 miliona eura. Od početka projekta uloženo je ukupno 85 miliona eura u izgradnju vila i apartmana u budućem hotelskom kompleksu, pripremne radove za izgradnju hotela i golf terena i izgradnju marine. U Izvještaju o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu ugovora o zakupu i izgradnji u vezi projekta Luštica Bay, koji je dostavljen u skupštinsku proceduru, navodi se da u dosadašnjem toku realizacije projekta gradnja infrastrukture nije prouzrokovala značajna kašnjenja u realizaciji ukupnih projektnih aktivnosti. Ispunjavanjem planiranih aktivnosti biće stvorene pretpostavke da se ugovorena dinamika u realizaciji projekta ostvaruje u rokovima i u narednom periodu, navodi se u dokumentu.

Luštica realizovala investicije od oko 36 milionaKompanija Luštica Development je u projektu Luštica Bay u Tivtu u 2015. godini i za osam mjeseci prošle godine realizovala investicione obaveze od oko 36 miliona eura.

Od početka projekta uloženo je ukupno 85 miliona eura u izgradnju vila i apartmana u budućem hotelskom kompleksu, pripremne radove za izgradnju hotela i golf terena i izgradnju marine.

U Izvještaju o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu ugovora o zakupu i izgradnji u vezi projekta Luštica Bay, koji je dostavljen u skupštinsku proceduru, navodi se da u dosadašnjem toku realizacije projekta gradnja infrastrukture nije prouzrokovala značajna kašnjenja u realizaciji ukupnih projektnih aktivnosti.

“Ispunjavanjem planiranih aktivnosti biće stvorene pretpostavke da se ugovorena dinamika u realizaciji projekta ostvaruje u rokovima i u narednom periodu”, navodi se u dokumentu.

Kompanija je u izvještajnom periodu zapošljavala u prosjeku 360 radnika u građevinskom sektoru, dok je u menadžmentu kompanije stalno zaposlen 51 službenik.

“Kao i u prethodnom periodu, kompanija Luštica Development je nastavila sa programima podrške za socijalne programe i društveno odgovorno poslovanje, za šta je u izvještajnom periodu izdvojila 213,9 hiljada eura”, dodaje se u dokumentu.

Skupštini je dostavljen i Izvjestaj o realizovanim investicijama shodno odluci o davanju u dugoročni zakup zemljišta na hercegnovskom dijelu poluostrva Luštica za period od kraja avgusta 2015. godine do 1. decembra prošle.

Investitor na tom projektu je konzorcijum Northstar Podgorica i Equest Capital Limited Jersey.

Konzorcijum je, kako se navodi, imao obavezu da u roku od 36 mjeseci od pravosnažnosti ugovora, odnosno do 26. avgusta prošle godine, zaključi ugovor sa imenovanim operatorima vezan za zgrade turističke lokacije.

“Northstar je zaključio ugovor o upravljanju sa hotelskim operatorom Marriott International Design and Construction Services, koji će u Crnoj Gori biti prisutan sa svojim najprestiznij brendom The Ritz-Carlton. Vlada je dala saglasnost na izbor tog operatera”, navodi se u Izvještaju.

Skupštini je dostavljen i Izvještaj o realizaciji investicija po osnovu ugovora o dugoročnom zakupu lokacije kasarne Orjenski bataljon u Kumboru za period od 2015. godine do avgusta prošle.

U izvještaju se konstatuje da je realizacija projektnih aktivnosti ostvarivana u rokovima definisanim investicionim programom i ugovorom, kao i da u izvještajnom periodu nijesu zapažena kašnjenja u realizaciji ukupnih projektnih aktivnosti.

Investitor na projektu, kompanija Azmont Investments, je u 2015. i za osam mjeseci prošle godine realizovala investicione i druge aktivnosti u visini od oko 37 miliona eura, a od početka projekta je uloženo oko 174 miliona eura u izgradnju planiranih kapaciteta na lokaciji.

“Zaključno sa 31. avgustom prošle godine, od početka poslovanja na ime poreskih obaveza ukupno je plaćeno 33,8 miliona eura”, precizira se u dokumentu.

Kompanija je na gradilištu zapošljavala u prosjeku 850 radnika kroz sve faze izgradnje, dok je u menadžmentu kompanije stalno zaposleno 60 službenika.

“Početak izgradnje hotela One&Only predstavija značajan događaj za razvoj hotelske industrije u Crnoj Gori, kao i njeno pozicioniranje na međunarodnom turističkom tržištu. U promotivnim nastupima, na sajmovima nekretnina i ciljanim prezentacijama, kompanija je promovisala i turističku ponudu Crne Gore”, dodaje se u izvještaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik