Sava Re ove godine očekuje dobit od 33 milijuna eura

Bez autora
Feb 15 2017

Slovenska osiguravajuća kompanija Sava Re objavila je da planira ostvariti konsolidiranu neto dobit u rasponu 31-33 milijuna eura u 2017. odnosno ostvariti prinos na kapital veći od 10%. Kompanija planira konsolidiranu bruto obračunatu premiju od 494 miliona eura. Rast je planiran prije svega na inozemnim tržištima – očekuje se rast od 4% u neživotnim osiguranjima i 6% u životnom osiguranju. Prošle godine ovaj reosiguravatelj je zabilježio bruto premiju od 490 milijuna eura što je rast od 0,8% na godišnjoj razini i 0,4% više u odnosu na plan. Prošle godine, Sava Re je provela spajanje svojih osiguravajućih kompanija u okviru EU, dok je u novembru objedinjena kompanija počela raditi na tržištu Slovenije i Hrvatske. Trenutna tržišna kapitailzacija Save Re na Ljubljanskoj borzi iznosi oko 275 milijuna eura.

Sava Re ove godine očekuje dobit od 33 milijuna euraSlovenska osiguravajuća kompanija Sava Re objavila je da planira ostvariti konsolidiranu neto dobit u rasponu 31-33 milijuna eura u 2017. odnosno ostvariti prinos na kapital veći od 10%.

Kompanija planira konsolidiranu bruto obračunatu premiju od 494 miliona eura. Rast je planiran prije svega na inozemnim tržištima – očekuje se rast od 4% u neživotnim osiguranjima i 6% u životnom osiguranju. Prošle godine ovaj reosiguravatelj je zabilježio bruto premiju od 490 milijuna eura što je rast od 0,8% na godišnjoj razini i 0,4% više u odnosu na plan.

Prošle godine, Sava Re je provela spajanje svojih osiguravajućih kompanija u okviru EU, dok je u novembru objedinjena kompanija počela raditi na tržištu Slovenije i Hrvatske. Trenutna tržišna kapitailzacija Save Re na Ljubljanskoj borzi iznosi oko 275 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik