Popustili posle 7 godina: Veliki dogovor EU i Kanade

Bez autora
Feb 15 2017

Poslanici Evropskog parlamenta odobrili su Sporazum o slobodnoj trgovini između EU i Kanade (CETA). Poslanici su podržali CETA sa 408 glasova “za”, a 254 ih je glasalo “protiv”. Pred početak glasanja, demonstranti su se okupili ispred zgrade Evropskog parlamenta u Strazburu.Pregovori o CETA traju sedam godina i postignut je dogovor nakon pregovora sa belgijskim regionom Valonijom, koji je bio protiv. Pristalice sporazuma navode da će on dovesti do stvaranja novih radnih mesta i da će običnom narodu smanjiti troškove za hranu i drugu potrošačku robu jer će biti ukinute carine za proizvode iz Kanade i Evrope.

Popustili posle 7 godina: Veliki dogovor EU i KanadePoslanici Evropskog parlamenta odobrili su Sporazum o slobodnoj trgovini između EU i Kanade (CETA).

Poslanici su podržali CETA sa 408 glasova “za”, a 254 ih je glasalo “protiv”.

Pred početak glasanja, demonstranti su se okupili ispred zgrade Evropskog parlamenta u Strazburu.

Pregovori o CETA traju sedam godina i postignut je dogovor nakon pregovora sa belgijskim regionom Valonijom, koji je bio protiv.

Pristalice sporazuma navode da će on dovesti do stvaranja novih radnih mesta i da će običnom narodu smanjiti troškove za hranu i drugu potrošačku robu jer će biti ukinute carine za proizvode iz Kanade i Evrope.

Protivnici sporazuma ukazuju na tajnovitu prirodu pregovora i strahuju da bi moglo doći do pogoršanja trenutnog standarda za potrošačku robu.

Oko stotinu ljudi okupilo se ispred zgrade parlamenta, a neki su i legli na pločnik u nameri da spreče prolazak poslanika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik