Srbija mami još više Bugara

Bez autora
Feb 16 2017

Turistička organizacija Srbije učestvovaće na sajmu turizma Holiday&Spa Expo koji se održava do 17. februara u Sofiji, saopštila je ta organizacija.Bugarska je poslednjih godina među vodećim inostranim tržištima po broju dolazaka turista, a prema statističkim podacima Srbiju je u protekloj godini posetilo oko 90.000 turista iz te države, što je povećanje od 24 odsto u odnosu na 2015. godinu.

Srbija mami još više BugaraTuristička organizacija Srbije učestvovaće na sajmu turizma Holiday&Spa Expo koji se održava do 17. februara u Sofiji, saopštila je ta organizacija.

Bugarska je poslednjih godina među vodećim inostranim tržištima po broju dolazaka turista, a prema statističkim podacima Srbiju je u protekloj godini posetilo oko 90.000 turista iz te države, što je povećanje od 24 odsto u odnosu na 2015. godinu.

Na ceremoniji otvaranja sajma učestvovaće orkestar Bojana Ristića, pobednika Sabora trubača "Guča 2016", a drugog dana sajma na štandu TOS-a posebnu prezentaciju za predstavnike bugarskih medija imaće Turistička organizacija Dragačeva, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, oni će predstaviti manifestaciju Sabor trubača u Guči, uz muziku Bojana Ristića, i gastronomske specijalitete iz Srbije.

Na sajmu turizma u Sofiji nastupiće i „Moravski konaci", kao dobitnici Turističkog cveta 2016. godine.

Tokom sajma biće predstavljeno više turističkih proizvoda Srbije, pre svega kratki vikend odmori, manastiri Srbije, aktivni odmor, Dunav, gastronomija, kao i manifestacije koje se održavaju u našoj zemlji.

U saopštnju se ističe da će posetiocima biti predstavljena posebna publikacija na bugarskom jeziku "52 vikenda u Srbiji", kao i brošure „52 ukusa Srbije", "Srbija - Život u ritmu srca", "Reke i jezera Srbije", "Banje Srbije".

Na sajmu će 20 predstavnika turističke privrede Srbije predstaviti turističke potencijale na tržištu Bugarske, a među njima su turistička organizacija Vojvodine, Beograda, Pirota, Sokobanje, Kruševca, Knjaževca, Bele Palanke, Dragačeva, Zlatibora, Babušnice, Majdanpeka, Kragujevca, Niša i drugi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik