Na putevima više neće biti stara kola koja vozimo

Bez autora
Feb 16 2017

Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask rekao je da će u narednoj deceniji većina novih automobila biti potpuno samostalna. Mislim da ćemo videti izuzetni napredak autonomije i veštačke inteligencije, rekao je Mask dodajući da će za 10 godina biti neobično proizvoditi klasične automobile.Teslini automobili su već proizvedeni sa sistemom senzora koji omogućavaju punu autonomiju, a upravo su oni pokazatelj toga šta možemo da očekujemo na tržištu u budućnosti koja i nije tako daleka.

Na putevima više neće biti stara kola koja vozimoIzvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask rekao je da će u narednoj deceniji većina novih automobila biti potpuno samostalna.

“Mislim da ćemo videti izuzetni napredak autonomije i veštačke inteligencije”, rekao je Mask dodajući da će za 10 godina biti neobično proizvoditi klasične automobile.

Teslini automobili su već proizvedeni sa sistemom senzora koji omogućavaju punu autonomiju, a upravo su oni pokazatelj toga šta možemo da očekujemo na tržištu u budućnosti koja i nije tako daleka.

Osim Tesle, i druge velike kompanije planiraju da u skoroj budućnosti razviju svoja autonomna vozila.

Kompanija Ford saopštila je da će uložiti milijardu dolara u istraživanje i proizvodnju veštačke inteligencije, obelodanjujući svoje planove u narednih pet godina.

Međutim, uprkos velikim ulaganjima i razvoju autonomnih automobila, to ne znači da će već 2027. ovakva vozila dominirati putevima.

Kako navodi Mask, trebaće mnogo vremena dok klasični automobili ne odu u istoriju.

“Danas na svetu imamo oko dve milijarde automobila, a ukupna godišnja proizvodnja iznosi oko sto miliona”, rekao je Mask.

"Dakle, tačka na kojoj se vidi autonomija neće biti tačka pojave masovnog društvenog uticaja na ljude, jer će biti potrebno dosta vremena da se proizvede dovoljno autonomnih automobila”, dodao je on.

Zbog svega ovoga, Mask je zaključio da će se ovaj prelaz odvijati oko 20 godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik