Pogoni Bire šansa za nove proizvodne investicije u Bihaću

Bez autora
Feb 19 2017

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i šef Odsjeka za upravljanje lokalnim razvojem Nijaz Lipovača posjetili su danas pogone firme Bira Bihać kako bi sagledali privredni potencijal na području Grada Bihaća koji se može staviti u funkciju svakom zainteresiranom investitoru. Direktorica Bire Bihać Arijana Jašarević je Fazlića i Lipovaču upoznala o trenutnom stanju u toj firmi i proizvodnim pogonima koji se mogu ponuditi potencijalnim investitorima. Firma Bira Bihać obuhvata više od 30.000 m2 zatvorenog prostora i isto toliko zemljišta koje ima sve potrebne infrastrukturne pogodnosti, među kojima i jeftiniju električnu energiju. Fazlić je iskazao spremnost Gradske uprave da uz saglasnost vlasnika pokušaju ponuditi taj prostor kao pogodno mjesto za investiciju jer je riječ o prostoru koji je pogodan za početak proizvodnje ili možda kao carinska zona.

Pogoni Bire šansa za nove proizvodne investicije u BihaćuGradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i šef Odsjeka za upravljanje lokalnim razvojem Nijaz Lipovača posjetili su danas pogone firme Bira Bihać kako bi sagledali privredni potencijal na području Grada Bihaća koji se može staviti u funkciju svakom zainteresiranom investitoru.

Direktorica Bire Bihać Arijana Jašarević je Fazlića i Lipovaču upoznala o trenutnom stanju u toj firmi i proizvodnim pogonima koji se mogu ponuditi potencijalnim investitorima.

Firma Bira Bihać obuhvata više od 30.000 m2 zatvorenog prostora i isto toliko zemljišta koje ima sve potrebne infrastrukturne pogodnosti, među kojima i jeftiniju električnu energiju.

Fazlić je iskazao spremnost Gradske uprave da uz saglasnost vlasnika pokušaju ponuditi taj prostor kao pogodno mjesto za investiciju jer je riječ o prostoru koji je pogodan za početak proizvodnje ili možda kao carinska zona.

Direktorica Jašarević je istakla da Bira ima interesantne ponude i sasvim sigurno je da će podrška gradonačelnika biti od pomoći, to je korak naprijed kako bi se pogoni ovog preduzeća ponovo stavili u funkciju na način koji to investitor bude želio, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik