Usmjeriti švedske multinacionalne kompanije ka BiH

Bez autora
Feb 20 2017

Direktor FIPA Gordan Milinić posjetio je švedskog ambasadora Andersa Hagelberga radi dogovora o daljem radu na povećanju priliva švedskih investicija u Bosnu i Hercegovinu. Ambasador je informisao da je Balkan sve interesantnije područje za švedske privrednike, pa je dogovoreno je da ambasada informiše švedsko ministarstvo vanjskih poslova, privrednu komoru i udruženja preduzetnika o mogućnostima investiranja u Bosnu i Hercegovinu, "Invest in BiH" kampanji, te o uspješnim pričama investitora u BiH. Glavni pravci aktivnosti će biti podrška investicijama bh dijaspore iz Švedske u BiH, te usmjeravanje velikih švedskih multinacionalnih kompanija prema Bosni i Hercegovini. Također će se posvetiti pažnja i švedskim kompanijama koje već posluju u BiH, ali su prestale dalje investirati. Kao najperspektivnija privredna grana za investiranje u budućnosti izdvojena je proizvodnja auto-dijelova za kamione i putničke automobile.

Usmjeriti švedske multinacionalne kompanije ka BiHDirektor FIPA Gordan Milinić posjetio je švedskog ambasadora Andersa Hagelberga radi dogovora o daljem radu na povećanju priliva švedskih investicija u Bosnu i Hercegovinu.

Ambasador je informisao da je Balkan sve interesantnije područje za švedske privrednike, pa je dogovoreno je da ambasada informiše švedsko ministarstvo vanjskih poslova, privrednu komoru i udruženja preduzetnika o mogućnostima investiranja u Bosnu i Hercegovinu, "Invest in BiH" kampanji, te o uspješnim pričama investitora u BiH.

Glavni pravci aktivnosti će biti podrška investicijama bh dijaspore iz Švedske u BiH, te usmjeravanje velikih švedskih multinacionalnih kompanija prema Bosni i Hercegovini.

Također će se posvetiti pažnja i švedskim kompanijama koje već posluju u BiH, ali su prestale dalje investirati. Kao najperspektivnija privredna grana za investiranje u budućnosti izdvojena je proizvodnja auto-dijelova za kamione i putničke automobile.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik