Za početnike u poslovanju 500 miliona dinara

Bez autora
Feb 20 2017

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije uputilo je danas javni poziv nezaposlenim licima, početnicima u poslovanju, ali i privrednicima koji su u početnoj fazi razvoja za dodelu bespovratnih sredstava u cilju pružanja podrške osnivanju i opstanku novih preduzeća.U saopštenju se navodi da su sredstva namenjena za nabavku opreme, dogradnju, rekonstrukciju, opremanje, adaptaciju ili sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kao i za nabavku trajnih obrtnih sredstava – do 20 odsto ukupnog ulaganja.

Za početnike u poslovanju 500 miliona dinaraMinistarstvo privrede Vlade Republike Srbije uputilo je danas javni poziv nezaposlenim licima, početnicima u poslovanju, ali i privrednicima koji su u početnoj fazi razvoja za dodelu bespovratnih sredstava u cilju pružanja podrške osnivanju i opstanku novih preduzeća.

U saopštenju se navodi da su sredstva namenjena za nabavku opreme, dogradnju, rekonstrukciju, opremanje, adaptaciju ili sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kao i za nabavku trajnih obrtnih sredstava – do 20 odsto ukupnog ulaganja.

Ovo je predviđeno u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2017. godini, koji predstavlja kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava države i 70 odsto povoljnog kredita Fonda za razvoj.

Ministarstvo privrede je za realizaciju ovog programa opredelilo 150 miliona dinara bespovratnih sredstava, dok će Fond za razvoj plasirati 350 miliona dinara kreditnih sredstava.

Ministarstvo privrede i Fond za razvoj realizovali su ovaj program i prošle godine i time podržali 220 privrednika i početnika u poslovanju.

Javni poziv za ovu godinu otvoren je dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a sve informacije i potrebnu dokumentaciju zainteresovani privrednici mogu pronaći na internet prezentacijama Ministarstva privrede i Fonda za razvoj, ističe se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik