PKB merkaju Kinezi i Αrapi

Bez autora
Feb 20 2017

Za “Poljoprivrednu korporaciju Beograd” vlada veliko interesovanje. To je jedino što se čulo krajem nedelje iz Ministarstva privrede, pošto je istekao rok da eventualno zainteresovani investitori iznesu svoj predlog načina privatizacije ovog poljoprivrednog kombinata. Na adresu Ministarstva stiglo je više ponuda kompanija iz Srbije i inostranstva, ali nadležni još ne podvlače crtu. Čeka se da pristignu i pisma poslata poštom. Ministarstvo privrede je javni poziv investitorima da dostave pisma o zainteresovanosti raspisalo polovinom januara ove godine. Oni su u pismima izneli okvirnu cenu po kojoj su spremni da uđu u PKB, ali i predlože njima najprihvatljiviji model privatizacije. Odluku koliki deo PKB i pod kojim uslovima će se i ponuditi kupcima, država će doneti do kraja sledećeg meseca.

PKB merkaju Kinezi i ΑrapiZa “Poljoprivrednu korporaciju Beograd” vlada veliko interesovanje. To je jedino što se čulo krajem nedelje iz Ministarstva privrede, pošto je istekao rok da eventualno zainteresovani investitori iznesu svoj predlog načina privatizacije ovog poljoprivrednog kombinata. Na adresu Ministarstva stiglo je više ponuda kompanija iz Srbije i inostranstva, ali nadležni još ne podvlače crtu. Čeka se da pristignu i pisma poslata poštom.

Ministarstvo privrede je javni poziv investitorima da dostave pisma o zainteresovanosti raspisalo polovinom januara ove godine. Oni su u pismima izneli okvirnu cenu po kojoj su spremni da uđu u PKB, ali i predlože njima najprihvatljiviji model privatizacije. Odluku koliki deo PKB i pod kojim uslovima će se i ponuditi kupcima, država će doneti do kraja sledećeg meseca.

Među zainteresovanim kompanijama već duže se pominju “Al Dahra” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i kineska “Han Čang”. Domaći konzorcijum Petra Matijevića i Miodraga Kostića, kako su nedavno priznali, više nije zainteresovan i to zato što ne veruju da mogu da pariraju velikim igračima. Još se ne zna da li je iko od njih poslao pismo o zainteresovanosti.

Ponovo državni

Poslednji put 51 odsto PKB je nuđen po početnoj ceni od 154 miliona evra, ali nije bilo zainteresovanih. U septembru prošle godine Skupština grada prenela je 99 odsto akcija na državu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik