Prihodi 2016. za 285 miliona KM veći nego 2015. godine

Bez autora
Feb 20 2017

U BiH u prošloj godini zabilježen je rast prihoda od indirektnih poreza u odnosu na 2015. godinu za oko 285 miliona KM, navodi se u izvještaju o radu Uprave za indirektno oporezivanje (UIO).Ukupno prikupljeni prihodi za raspodjelu korisnicima u 2016. godini iznosili su 5,530 milijardi KM, što je za 5,16 odsto više u odnosu na 2015. godinu, navodi se u izvještaju koji je na današnjoj sjednici u Mostaru usvojio Upravni odbor UIO.

Prihodi 2016. za 285 miliona KM veći nego 2015. godineU BiH u prošloj godini zabilježen je rast prihoda od indirektnih poreza u odnosu na 2015. godinu za oko 285 miliona KM, navodi se u izvještaju o radu Uprave za indirektno oporezivanje (UIO).

Ukupno prikupljeni prihodi za raspodjelu korisnicima u 2016. godini iznosili su 5,530 milijardi KM, što je za 5,16 odsto više u odnosu na 2015. godinu, navodi se u izvještaju koji je na današnjoj sjednici u Mostaru usvojio Upravni odbor UIO.

UO zatražio je od UIO da preduzme sve potrebne mjere radi postizanja boljih efekata u naplati prihoda od indirektnih poreza, kao i da pojača kontrolne mehanizme koji joj stoje na raspolaganju.

Na sjednici je ocijenjeno da je u narednom periodu potrebno unaprijediti pravni okvir radi efikasnijeg rada Uprave, što bi trebalo da rezultira boljim efektima kada je u pitanju nivo naplate indirektnih poreza, kao najvažnijeg faktora koji doprinosi fiskalnoj održivosti i stabilnosti BiH, entiteta i Brčko distrikta, saopšteno je iz Ministarstva finansija BiH.

Današnjim usvajanjem izvještaja na sjednici UIO stvoreni su uslovi da se on uputi Savjetu ministara na konačno usvajanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik