Skok akcija na berzama, Volstrit zatvoren

Bez autora
Feb 20 2017

Akcije na evropskim berzama su porasle. Jačanje deonica telekomunikacionih kompanija i banaka pomoglo je neutralisanju velikog pada akcija holandskog Unilevera.Akcije Unilevera su u jednom trenutku pale za čak 9,0 procenata, nakon što je američka prehrambena kompanija Kraft Hajnc povukla ponudu za preuzimanje holandske korporacije. Uprkos tom padu, panevropski indeks STOXX 600 je porastao za 0,1 odsto, na nivo koji je još uvek ispod 14-mesečnog maksimuma dosegnutom prošle nedelje.

Skok akcija na berzama, Volstrit zatvorenAkcije na evropskim berzama su porasle. Jačanje deonica telekomunikacionih kompanija i banaka pomoglo je neutralisanju velikog pada akcija holandskog Unilevera.

Akcije Unilevera su u jednom trenutku pale za čak 9,0 procenata, nakon što je američka prehrambena kompanija Kraft Hajnc povukla ponudu za preuzimanje holandske korporacije.

Uprkos tom padu, panevropski indeks STOXX 600 je porastao za 0,1 odsto, na nivo koji je još uvek ispod 14-mesečnog maksimuma dosegnutom prošle nedelje.

Banka Rojal benk ov Skotland je danas bila najveći dobitnik, jer su akcionari pozdravili odustajanje od predložene prodaje filijale Williams & Glyn.

Indeks azijsko-pacifičkih akcija MSCI porastao je za 0,2 odsto, približivši se 19-mesečnom maksimumu koji je dostigao prošle nedelje.

Japanski indeks Nikei je porastao za 0,1 odsto, dok je kineski CSI 300 završio trgovanje u plusu od 1,5 odsto.

Dolar je pao za 0,1 odsto prema korpi vodećih svetskih valuta, posle prošlonedeljnog pada prinosa na američke obveznice.

Evro je porastao za 0,1 odsto na 1,0623 dolara, dok je jen pao za 0,2 odsto na 113,07 jena za dolar. Funta je porasla za 0,5 odsto na 1,2466 dolara.

Berze u SAD su danas zatvorene zbog državnog praznika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik