Putnički dron testiran u Dubaiju

Bez autora
Feb 21 2017

U Dubaiju je testiran kineski prototip autonomnog putničkog taksi-drona, a namera tamošnjih vlasti je da se novi vazduhoplov uvede u upotrebu u Emiratima do jula meseca ove godine.Putnička autonomna bespilotna letelica „e-heng 184“ (EHang 184) može da putuje programiranim kursem i da nosi jednog putnika, brzinom od 100 kilometara na sat, na visini od 300 metara, a putnik jednostavno bira destinaciju pomoću ekrana osetljivog na dodir, dok se poletanje, let i sletanje prate u kontrolnom centru.

Putnički dron testiran u DubaijuU Dubaiju je testiran kineski prototip autonomnog putničkog taksi-drona, a namera tamošnjih vlasti je da se novi vazduhoplov uvede u upotrebu u Emiratima do jula meseca ove godine, prenosi AFP.

Putnička autonomna bespilotna letelica „e-heng 184“ (EHang 184) može da putuje programiranim kursem i da nosi jednog putnika, brzinom od 100 kilometara na sat, na visini od 300 metara, a putnik jednostavno bira destinaciju pomoću ekrana osetljivog na dodir, dok se poletanje, let i sletanje prate u kontrolnom centru.

Leteći taksi, pokrenut pomoću osam propelera, može se napuniti za dva sata, a ima autonomiju leta od 30 minuta, poseduje veoma precizne senzore i može da izdrži ekstremne temperature.

Dron „e-heng 184“ dolazi u Emirate kako bi osigurao planove tamošnjih vlasti da do 2030. godine četvrtina javnog prevoza bude autonomna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik