Predaja finansijskih izvještaja najkasnije do kraja februara

Bez autora
Feb 21 2017

Poreska uprava Republike Srpske obavještava poreske obveznike, pravna lica i preduzetnike koji poslovne knjige vode po sistemu dvojnog knjigovodstva da su dužni sačiniti finansijske izvještaje za prošlu godinu i predati ih najkasnije do 28. februara u Јedinstveni registar finansijskih izvještaja koji vodi Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge.Poreski obveznici koji ne dostave finansijske izvještaje čine prekršaj za koji je propisana novčana kazna i to za pravna lica u iznosu od 3.000 do 15.000 KM, za odgovorno lice u pravnom licu od 300 do 1.500 KM, a za preduzetnika registrovanog za samostalno pružanje knjigovodstvenih i računovodstvenih usluga u iznosu od 500 do 2.500 KM, stoji u današnjem saopštenju iz Poreske uprave.

Predaja finansijskih izvještaja najkasnije do kraja februaraPoreska uprava Republike Srpske obavještava poreske obveznike, pravna lica i preduzetnike koji poslovne knjige vode po sistemu dvojnog knjigovodstva da su dužni sačiniti finansijske izvještaje za prošlu godinu i predati ih najkasnije do 28. februara u Јedinstveni registar finansijskih izvještaja koji vodi Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge.

Poreski obveznici koji ne dostave finansijske izvještaje čine prekršaj za koji je propisana novčana kazna i to za pravna lica u iznosu od 3.000 do 15.000 KM, za odgovorno lice u pravnom licu od 300 do 1.500 KM, a za preduzetnika registrovanog za samostalno pružanje knjigovodstvenih i računovodstvenih usluga u iznosu od 500 do 2.500 KM, stoji u današnjem saopštenju iz Poreske uprave.

S obzirom da Poreska uprava ima ovlašćenje za izricanje novčanih kazni za učinjene prekršaje, poreski obveznici su pozvani da sačine i dostave finansijske izvještaje u propisanom roku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik