Traže stečaj u pet preduzeća

Bez autora
Feb 21 2017

Poreska uprava podnijela je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka kod pet poreskih obveznika, nakon mjerama prinudne naplate nije bilo mogla da naplati poreski dug u ukupnom iznosu od preko tri miliona eura. PU je inicirala otvaranje stečajnog postupka kod „Galenike Crna Gora“ iz Podgorice, zbog duga od million i po eura, “Pelagonija” iz Podgorice, zbog duga od 584 hiljade eura, “Montemala” takođe iz Podgorice, zbog duga od 432 hiljade. Otvaranje stečaja su tražili i u podgoričkoj firmi „MP engineering“ sa dugom od skoro 353 hiljade eura I “M-Grupa koja duguje 347 hiljada eura. Važno je istaći da se navedeni iznosi odnose na obaveze koje su već bile predmet mjera prinudne naplate, kojima Poreska uprava nije uspjela naplatiti dug, a da su u međuvremenu dospjele i ostale obaveze ovih poreskih obveznika, navodi se u saopštenju PU.

Traže stečaj u pet preduzećaPoreska uprava podnijela je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka kod pet poreskih obveznika, nakon mjerama prinudne naplate nije bilo mogla da naplati poreski dug u ukupnom iznosu od preko tri miliona eura.

PU je inicirala otvaranje stečajnog postupka kod „Galenike Crna Gora“ iz Podgorice, zbog duga od million i po eura, “Pelagonija” iz Podgorice, zbog duga od 584 hiljade eura,  “Montemala” takođe iz Podgorice, zbog duga od 432 hiljade. Otvaranje stečaja su tražili i u podgoričkoj firmi  „MP engineering“ sa dugom od skoro 353 hiljade eura I “M-Grupa koja duguje 347 hiljada eura.

“Važno je istaći da se navedeni iznosi odnose na obaveze koje su već bile predmet mjera prinudne naplate, kojima Poreska uprava nije uspjela naplatiti dug, a da su u međuvremenu dospjele i ostale obaveze ovih poreskih obveznika”, navodi se u saopštenju PU.

Poreska uprava će, kako su kazali, i u narednom periodu nastaviti da primjenjuje mjere za povećanje stepena fiskalne discipline u Crnoj Gori, s jedne strane podstičući dobrovoljno izmirivanje poreskih obaveza proaktivnim pristupom obveznicima i jačanjem uslužnih funkcija, a s druge strane primjenjujući mjere za obezbjeđenje potraživanja kod poreskih obveznika koji zbog poteškoća u poslovanju ili nižeg stepena poreske discipline ne izmiruju blagovremeno poreske obaveze prema državi.

“U cilju efikasnog upravljanja poreskim dugom, mjera predlaganja otvaranja stečajnog postupka biće preduzimana kao posljednja mjera za obezbjeđenje potraživanja  prema svim obveznicima koji ne budu izmirivali poreski dug u sistemu reprograma, kao i prema svim obveznicima kojima rješenja o reprogramu budu ukinuta u skladu sa odredbama Zakona o reprogramu poreskog potraživanja”, zaključeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik