AIK banka preuzima Gorenjsku banku

Bez autora
Feb 22 2017

Evropska Centralna Banka donela je 21.02.2017. godine odluku kojom je AIK Banci a.d. Beograd odobrila dalje sticanje akcija izdavaoca Gorenjske banke d.d. Kranj. Na osnovu ove odluke AIK Banka može steći do 100% kapitala i glasačkih prava u Gorenjskoj banci. Kupovinom akcija Gorenjske Banke, AIK Banka namerava da nastavi sa jačanjem poslovnog uticaja, kao i širenjem svog poslovanja i baze klijenata i partnera izvan granica Srbije, odnosno na tržište EU. Aktivnosti AIK Banke, poput ove, ne rezultiraju isključivo širenjem saradnje sa lokalnim i EU tržištem na polju bankarskog poslovanja, već i stvaranju pretpostavki za proširenje poslovanja na druge oblasti privrede, čime se jača ekonomska konkurentnost čitave regije.

AIK Banka dobila odobrenje od ECB za kupovinu akcija Gorenjske BankeEvropska Centralna Banka donela je 21.02.2017. godine odluku kojom je AIK Banci a.d. Beograd odobrila dalje sticanje akcija izdavaoca Gorenjske banke d.d. Kranj. Na osnovu ove odluke AIK Banka može steći do 100% kapitala i glasačkih prava u Gorenjskoj banci.

Kupovinom akcija Gorenjske Banke, AIK Banka namerava da nastavi sa jačanjem poslovnog uticaja, kao i širenjem svog poslovanja i baze klijenata i partnera izvan granica Srbije, odnosno na tržište EU. Aktivnosti AIK Banke, poput ove, ne rezultiraju isključivo širenjem saradnje sa lokalnim i EU tržištem na polju bankarskog poslovanja, već i stvaranju pretpostavki za proširenje poslovanja na druge oblasti privrede, čime se jača ekonomska konkurentnost čitave regije.

AIK Banka prepoznata je kao jaka, stabilna i pouzdana finansijska institucija u čitavom regionu, imajući u vidu da je Evropsko poslovno veće u okviru svojih nagrada International Socrates Award Ceremony, dodelilo AIK Banci priznanje za najbolju regionalnu instituciju, a prestižni britanski ekonomski magazin International Banker, u okviru svojih nagrada Banking Awards, dodelio je AIK Banci u 2015. i 2016. godini nagradu za najbolju komercijalnu banku u Srbiji i najbolju banku u pružanju servisa klijentima u Istočnoj Evropi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik