Vektra Boka izašla iz stečaja

Bez autora
Feb 22 2017

Vektra Boka je izašla iz stečaja, nakon što je Privredni sud usvojio plan reorganizacije, rekao je predsjednik borda Milić Popović. Privredni sud uveo je stečaj 13. juna 2015. zbog duga od četiri miliona eura prema CKB. U decembru 2015. izglasan je Plan reorganizacije, ali zbog žalbe OTP faktoringa postupak je trajao još godinu. Planom reorganizacije predviđeno je da se obezbijedi 25,69 miliona eura za isplatu dugova. U prvom isplatnom redu su potraživanja radnika koja se odnose na tri i po minimalca i 24 doprinosa u ukupnom iznosu 515.916 eura. Ta isplata je planom bila predviđena do 31. decembra prošle godine. Drugu klasu čine povjerioci prvog isplatnog reda u koje spadaju ostala potraživanja radnika i Poreske uprave (PU). Treću klasu čine povjerioci drugog isplatnog reda Opština Herceg Novi i PU. Obaveze iz trećeg isplatnog reda, koje se odnose na radnike u iznosu od 3,66 miliona eura (razlika između minimalca i stvarno zarađene plate, preostali radni staž za nepunih pet godina, prevoz i sve izvršne sudske presude koje je priznala stečajna uprava) trebalo bi da budu izmirene u četiri rate do kraja 2020. godine.

Vektra Boka izašla iz stečajaVektra Boka je izašla iz stečaja, nakon što je Privredni sud usvojio plan reorganizacije, rekao je predsjednik borda Milić Popović.

Privredni sud uveo je stečaj 13. juna 2015.  zbog duga od četiri miliona eura prema CKB. U decembru 2015. izglasan je Plan reorganizacije, ali zbog žalbe OTP faktoringa postupak je trajao još godinu.

Planom reorganizacije predviđeno je da se obezbijedi 25,69 miliona eura za isplatu dugova.

U prvom isplatnom redu  su potraživanja radnika koja se odnose na tri i po minimalca i 24 doprinosa u ukupnom iznosu 515.916 eura.  Ta isplata je planom  bila predviđena do 31. decembra prošle godine.

Drugu klasu čine povjerioci prvog isplatnog reda u koje spadaju ostala potraživanja radnika i Poreske uprave (PU).

Treću klasu čine povjerioci drugog isplatnog reda  Opština Herceg Novi i PU. Obaveze iz trećeg isplatnog reda, koje se odnose na radnike u iznosu od 3,66 miliona eura (razlika između minimalca i stvarno zarađene plate, preostali radni staž za nepunih pet godina, prevoz i sve izvršne sudske presude koje je priznala stečajna uprava) trebalo bi da budu izmirene u četiri rate do kraja 2020. godine.

Četvrtu klasu povjerilaca čine povjerioci trećeg isplatnog reda u koje spadaju zaposleni i bivši zaposleni i PU.

Plan predviđa da većina novca, odnosno 24,13 miliona eura, bude dobijena prodajom dijela imovine Brkovićeve kompanije, dok će se po osnovu amortizacije u narednih pet godina obezbijediti 1,09 miliona, a od poslovanja 471,28 hiljada eura.

Planom je predviđeno da u firmi ostane 29 stalno zaposlenih i 50 sezonaca.

Biznismen Dragan Brković kontroliše 94 odsto akcija Vektra boke preko svoje dvije firme  Vektra Montenegro i Vektra Investments.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik