HTZ: U 2017. još jače marketinške aktivnosti

Bez autora
Feb 22 2017

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ove će godine dodatno pojačati marketinške aktivnosti brže ih prilagođavajući trendovima na tržištu i podržavajući velike projekte kojima se dodatno promovira Hrvatska i njezin turizam, odlučilo je Turističko vijeće HTZ-a na sjednici u ponedjeljak. Vijeće HTZ-a prihvatilo je tako prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) o promociji hrvatskog turizma angažmanom hrvatskih olimpijaca u ciklusu 2017. - 2020., a vrijednost te suradnje iznosi milijun kuna za godinu dana, u svakoj godini do 2020. Odobrilo je i financijsku podršku za biciklističku utrku Tour of Croatia 2017 u iznosu do četiri milijuna kuna. Odlučeno je i da se HTZ uključuje u projekt nacionalne kampanje promocije zanimanja u turizmu, odnosno u projekt Dani poslova u turizmu, koji će se održavati u Osijeku (7. ožujka), Zagrebu (14. ožujka) i Kninu (21. ožujka).

HTZ: U 2017. još jače marketinške aktivnostiHrvatska turistička zajednica (HTZ) ove će godine dodatno pojačati marketinške aktivnosti brže ih prilagođavajući trendovima na tržištu i podržavajući velike projekte kojima se dodatno promovira Hrvatska i njezin turizam, odlučilo je Turističko vijeće HTZ-a na sjednici u ponedjeljak.

Vijeće HTZ-a prihvatilo je tako prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) o promociji hrvatskog turizma angažmanom hrvatskih olimpijaca u ciklusu 2017. - 2020., a vrijednost te suradnje iznosi milijun kuna za godinu dana, u svakoj godini do 2020.

Odobrilo je i financijsku podršku za biciklističku utrku Tour of Croatia 2017 u iznosu do četiri milijuna kuna.

Odlučeno je i da se HTZ uključuje u projekt nacionalne kampanje promocije zanimanja u turizmu, odnosno u projekt Dani poslova u turizmu, koji će se održavati u Osijeku (7. ožujka), Zagrebu (14. ožujka) i Kninu (21. ožujka).

"HTZ će financirati izradu kreativnog videa za potrebe televizijske kampanje navedenog projekta u iznosu od 150 tisuća kuna", odlučili su u HTZ-u, dodajući i da će sukladno provedenom javnom pozivu za sufinanciranje lokalnog trajektnog prijevoza grupa organizatora putovanja s organiziranim autobusnim dolascima u ovoj godini projektima koji zadovoljavaju uvjete za dodjelu potpore male vrijednosti dodijeliti ukupno 43,6 tisuća kuna.

Vijeće HTZ-a raspravilo je i problematiku naplate sredstava po osnovi boravišne pristojbe, uz podatak da su tijekom prošle godine po toj osnovi ukupne obveze iznosile 406,5 milijuna kuna, od čega je uredno uplaćeno 387,3 milijuna kuna, dok je neuplaćeni iznos ili dug gotovo 25 milijuna kuna.

Kada se tome pribroji i neuplaćeni dio iz prethodnog razdoblja u iznosu od gotovo 9,1 milijun kuna, ukupan dug (neuplaćeni dio) po osnovi boravišne pristojbe povećava se na gotovo 34 milijuna kuna, uz napomenom da postoje i ukupno preplaćena sredstva u iznosu od 6,3 milijuna kuna.

Na sjednici Vijeća istaknuto je da se naplatom boravišne pristojbe bavi carina, čiji su službenici u siječnju i dijelu veljače ove godine na naplati duga dosta radili, tako da se ukupan dug vjerojatno već smanjio, ali za koliko nije rečeno.

Članovi Vijeća HTZ-a pihvatili su i godišnje izvješće HTZ-a za 2016. po kojemu je u toj godini ostvareno ukupno 273,5 milijuna kuna prihoda, dok su rashodi bili 264,8 milijuna kuna.

"Uzimajući u obzir ukupne ostvarene rashode i utvrđena sredstva za podmirenje ranije preuzetih obveza, preostali iznos od 8,6 milijuna kuna prenosi se u iduće razdoblje te će se posebnim odlukama direktora Glavnog ureda usmjeriti u druge aktivnosti određene programom rada za 2017. godinu", rečeno je na sjednici Vijeća HTZ-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik