Izvozne cijene u BiH pale za 2,6 posto, a uvozne za 4,3 posto

Bez autora
Feb 23 2017

Izvozne cijene proizvoda iz BiH za prošlu godinu manje su za 2,6 posto u odnosu na 2015. godinu, a uvozne cijene manje su za 4,3 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.U prerađivačkoj industriji, izvozne cijene su pale za 2,7 posto, dok su porasle u poljoprivredi, šumarstvu i ribolovu za 0,1 posto, te u vađenju ruda i kamena za 4,2 posto. Uvozne cijene pale su u poljoprivredi, šumarstvu i ribolovu za 3,2 posto, u prerađivačkoj industriji za tri posto, te u području vađenja ruda i kamena za 22 post.

Izvozne cijene u BiH pale za 2,6 posto, a uvozne za 4,3 postoIzvozne cijene proizvoda iz BiH za prošlu godinu manje su za 2,6 posto u odnosu na 2015. godinu, a uvozne cijene manje su za 4,3 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U prerađivačkoj industriji, izvozne cijene su pale za 2,7 posto, dok su porasle u poljoprivredi, šumarstvu i ribolovu za 0,1 posto, te u vađenju ruda i kamena za 4,2 posto.

Uvozne cijene pale su u poljoprivredi, šumarstvu i ribolovu za 3,2 posto, u prerađivačkoj industriji za tri posto, te u području vađenja ruda i kamena za 22 post.

Iz Agencije napominju da je riječ o privremenim podacima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik