Eco investmentu odobreno preuzimanje ostatka udjela u Palomi

Bez autora
Feb 23 2017

Slovenija je prihvatila ponudu financijskog fonda Eco Investment za preuzimanje preostalih dionica tvrtke Paloma, objavio je Slovenski državni holding (SDH) koji upravlja portfeljom državne imovine. Češki investitor i njegova slovačka tvrtka Eco Invest koji imaju 57 posto dionica slovenske tvornice higijenskih papira ponudili su prošli mjesec za preostale dionice, koje su u vlasništvu države, 9,66 milijuna eura. Uz to, obećali su da Palomu namjeravaju pretvoriti u svoj regionalni razvojni centar te u nju uložiti oko 70 milijuna eura, a broj zaposlenih sa sadašnjih 700 povećati na 900 djelatnika. Predsjednik Eco Investmenta Milan Filo kazao je da će biti dugoročni strateški partner kako bi izgradili jaku međunarodnu tvrtku koja će moći konkurirati na podruju istočne i srednje Europe jakim multinacionalnim kompanijama, kao što su SCA i METSA tissue.

Eco investmentu odobreno preuzimanje ostatka udjela u PalomiSlovenija je prihvatila ponudu financijskog fonda Eco Investment za preuzimanje preostalih dionica tvrtke Paloma, objavio je Slovenski državni holding (SDH) koji upravlja portfeljom državne imovine.

Češki investitor i njegova slovačka tvrtka Eco Invest koji imaju 57 posto dionica slovenske tvornice higijenskih papira ponudili su prošli mjesec za preostale dionice, koje su u vlasništvu države, 9,66 milijuna eura.

Uz to, obećali su da Palomu namjeravaju pretvoriti u svoj regionalni razvojni centar te u nju uložiti oko 70 milijuna eura, a broj zaposlenih sa sadašnjih 700 povećati na 900 djelatnika.

Predsjednik Eco Investmenta Milan Filo kazao je da će biti dugoročni strateški partner kako bi izgradili jaku međunarodnu tvrtku koja će moći konkurirati na podruju istočne i srednje Europe jakim multinacionalnim kompanijama, kao što su SCA i METSA tissue.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik