"Duelu" traže kupca

Bez autora
Feb 23 2017

Kompanija "Beohemija - Inhem" u stečaju ponuđena je na prodaju za minimum 2,57 milijardi dinara. To je polovina procenjene vrednosti ovog preduzeća, u čiju imovinu, osim proizvodnih hala, magacina, zemljišta, ulaze i registrovani žigovi praška za veš: "duel" i "deus". Ova fabrika praškastih i tečnih deterdženata bila je vlasništvo matične firme "Beohemija", u kojoj je najveći udeo imao biznismen Željko Žunić. Stečaj je pokrenut u maju prošle godine, jer nije uspešno sprovođen unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR). Prema podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, samo je žig praška "duel" procenjen na 1,36 milijardi dinara, a "deus" na 12,6 miliona dinara. Ukupna potraživanja poverilaca "Beohemije - Inhema" procenjena su na 25 milijardi dinara. Zainteresovani kupci moraće, na ime depozita, da polože ili obezbede bankarsku garanciju na 1,03 milijarde dinara. Tek tada moći će da učestvuju na javnoj licitaciji, koja je zakazana za 5. april, u Zrenjaninu.

"Duelu" traže kupcaKompanija "Beohemija - Inhem" u stečaju ponuđena je na prodaju za minimum 2,57 milijardi dinara. To je polovina procenjene vrednosti ovog preduzeća, u čiju imovinu, osim proizvodnih hala, magacina, zemljišta, ulaze i registrovani žigovi praška za veš: "duel" i "deus".

Ova fabrika praškastih i tečnih deterdženata bila je vlasništvo matične firme "Beohemija", u kojoj je najveći udeo imao biznismen Željko Žunić. Stečaj je pokrenut u maju prošle godine, jer nije uspešno sprovođen unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR).

Prema podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, samo je žig praška "duel" procenjen na 1,36 milijardi dinara, a "deus" na 12,6 miliona dinara.

Ukupna potraživanja poverilaca "Beohemije - Inhema" procenjena su na 25 milijardi dinara. Zainteresovani kupci moraće, na ime depozita, da polože ili obezbede bankarsku garanciju na 1,03 milijarde dinara. Tek tada moći će da učestvuju na javnoj licitaciji, koja je zakazana za 5. april, u Zrenjaninu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik