Staklo u crvenom

Bez autora
Feb 23 2017

Već tri meseca račun "Srpske fabrike stakla" je u blokadi. Zvaničnih informacija iz ove fabrike nema, a kako nezvanično saznajemo račun SFS je blokirao "Srbijagas". Proizvodnja u pogonu ambalaže, ipak, odvija se normalno, a plate se isplaćuju redovno. Radnici su zbunjeni jer nemaju nikakvu komunikaciju ni sa sindikatima ni sa poslovodstvom fabrike koje se uopšte ne oglašava. Zadovoljni su kad prime platu koja se na neki volšeban način isplaćuje još uvek redovno. Naime, pošto smo u blokadi, novac zaposlenima isplaćuju naši kupci tako da isplate traju nekoliko dana, ističe sagovornik, dodajući da su ovih dana primili akontaciju za januar.

Staklo u crvenomVeć tri meseca račun "Srpske fabrike stakla" je u blokadi. Zvaničnih informacija iz ove fabrike nema, a kako nezvanično saznajemo račun SFS je blokirao "Srbijagas". Proizvodnja u pogonu ambalaže, ipak, odvija se normalno, a plate se isplaćuju redovno.

- Radnici su zbunjeni jer nemaju nikakvu komunikaciju ni sa sindikatima ni sa poslovodstvom fabrike koje se uopšte ne oglašava. Zadovoljni su kad prime platu koja se na neki volšeban način isplaćuje još uvek redovno. Naime, pošto smo u blokadi, novac zaposlenima isplaćuju naši kupci tako da isplate traju nekoliko dana - ističe sagovornik "Novosti", dodajući da su ovih dana primili akontaciju za januar.

U SFS postoje dva reprezentativna sindikata, "Nezavisnost" i Samostalni, ali ni u jednom nismo našli sagovornika za stanje u fabrici. Njihovi predsednici Boban Nikodijević i Živojin Matejić ističu da znaju da im je blokiran račun ali da od fabričkog rukovodstva nemaju nikakve informacije, te da je dobro da su bar plate redovne. U ponedeljak je blokada iznosila tačno 639.357.579 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik