Državne oranice žele domaći investitori

Bez autora
Feb 23 2017

Ministarstvo poljoprivrede nedavno je objavilo javni poziv za zakup državnog zemljišta na period od 30 godina, za investicije u prerađivačkoj industriji i stočarstvu, koje uključuju i razvoj genetike. Poziv je otvoren do 15. marta. Prema rečima nadležnih, za sada, domaći investitori pokazuju veće zanimanje za zakup zemljišta. Savetnik resornog ministra Dragan Milić ocenjuje da je interesovanje solidno. Za sada ima određen broj pristiglih zahteva, međutim, prema pismima o namerama investitora koji su se u ranijem periodu javljali, očekujemo da će interesovanje biti veliko. Ono što smo za sada uočili je da je veći broj domaćih investitora, domaćih pravnih lica, tako da očekujemo da će se pred kraj ovog perioda, imajući u vidu da sada svi pripremaju dokumentaciju i poslovne planove, biti zahteva koliko je bilo pisama o namerama. To je negde oko stotinak, objašnjava Dragan Milić.

Državne oranice žele domaći investitoriMinistarstvo poljoprivrede nedavno je objavilo javni poziv za zakup državnog zemljišta na period od 30 godina, za investicije u prerađivačkoj industriji i stočarstvu, koje uključuju i razvoj genetike. Poziv je otvoren do 15. marta.

Prema rečima nadležnih, za sada, domaći investitori pokazuju veće zanimanje za zakup zemljišta.

Savetnik resornog ministra Dragan Milić ocenjuje da je interesovanje solidno.

"Za sada ima određen broj pristiglih zahteva, međutim, prema pismima o namerama investitora koji su se u ranijem periodu javljali, očekujemo da će interesovanje biti veliko. Ono što smo za sada uočili je da je veći broj domaćih investitora, domaćih pravnih lica, tako da očekujemo da će se pred kraj ovog perioda, imajući u vidu da sada svi pripremaju dokumentaciju i poslovne planove, biti zahteva koliko je bilo pisama o namerama. To je negde oko stotinak", objašnjava Dragan Milić.

Kada je reč o transparentnosti postupka izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta, Milić kaže da i oni koji su ranije imali sumnje i primedbe, sada nemaju zamerke.

"Svaki akt i svaki dokument koji komisija i Ministarstvo učini, istog dana je na sajtu Ministarstva poljoprivrede. Javni poziv, pored toga što je bio minimalan zakonski zahtev da se nađe na portalu Ministarstva, objavljen je i u tri javna glasila koja se distribuiraju na teritoriji čitave republike. Sva pomoćna dokumenta i sva pravila koja sa tim postoje, objavljena su zajedno sa Javnim pozivom i takođe se nalaze na našoj internet strani. Postoji i osoba za kontakt kojoj se mogu javiti sva lica koja imaju neke dileme", zaključuje Dragan Milić.

To nije poslednji javni poziv za zakup državnog zemljišta na period od 30 godina, kaže Dragan Milić. On zaključuje da je prema uredbi definisano da svake godine bude takav poziv do ispunjenja kvote za davanje u zakup po toj osnovi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik