Unapređenje kvaliteta usluga Aerodroma "Nikola Tesla"

Bez autora
Feb 26 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je danas da će, do početka letnje sezone, kapacitet Aerodroma "Nikola Tesla", sa sadašnjih pet miliona, biti povećan na maksimalnih sedam miliona putnika. Mihajlović je, tokom obilaska radova na rekonstrukciji Terminala 1, objasnila da je u to uloženo više od 1,1 milijardu dinara, a planirano je da radovi budu završeni do 1. maja, kako bi ta vazdušna luka bila u potpunosti spremna za letnju sezonu. Prema njenim rečima, beogradski aerodrom je u prethodne dve i po godine u modernizaciju i podizanje kvaliteta usluga investirao približno četiri milijarde dinara, i to iz sopstvenih sredstava. Ona je podvukla da će taj aerodrom nakon rekonstrukcije pomenutog terminala moći ne samo da primi veći broj putnika, već i da značajno poboljša kvalitet usluga.

Unapređenje kvaliteta usluga Aerodroma "Nikola Tesla"Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je danas da će, do početka letnje sezone, kapacitet Aerodroma "Nikola Tesla", sa sadašnjih pet miliona, biti povećan na maksimalnih sedam miliona putnika.

Mihajlović je, tokom obilaska radova na rekonstrukciji Terminala 1, objasnila da je u to uloženo više od 1,1 milijardu dinara, a planirano je da radovi budu završeni do 1. maja, kako bi ta vazdušna luka bila u potpunosti spremna za letnju sezonu.

Prema njenim rečima, beogradski aerodrom je u prethodne dve i po godine u modernizaciju i podizanje kvaliteta usluga investirao približno četiri milijarde dinara, i to iz sopstvenih sredstava.

Ona je podvukla da će taj aerodrom nakon rekonstrukcije pomenutog terminala moći ne samo da primi veći broj putnika, već i da značajno poboljša kvalitet usluga. 

To je važno, budući da su ovo vrata na kojima dočekujemo goste iz inostranstva, a Srbija ozbiljno radi na tome da iskoristi i razvije svoje turističke potencijale, rekla je Mihajlović. 

Prihod od turizma prošle godine, kako je dodala, bio je veći od milijardu evra, a u narednih pet godina se očekuje da dostigne dve milijarde.

Mihajlović je istakla da je odlukom Vlade Srbije Aerodrom „Nikola Tesla“ dobio dozvolu da zaposli 400 radnika, koji su do sada bili angažovani preko omladinskih zadruga.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara, rekla da je 600 radnika godinama radilo preko raznih zadruga, od kojih je 200 već zaposleno prošle godine, uz napomenu da to nisu nikakvi administrativni radnici, već ljudi koji obavljaju poslove važne za funkcionisanje aerodroma. 

Vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević naglasio je da očekuje da će dobit tog aerodroma u 2016. godini biti veća od tri milijarde dinara.

Vlaisavljević je rekao da će u novom prostoru biti postavljeno ukupno 28 tradicionalnih ček-in šaltera, a biće instalirano i pet kioska za samoregistraciju putnika.

On je ukazao na to da su radnici za čije je zapošljavanje data saglasnost radili gotovo 20 godina bez prava na odmor, slobodne dane i mogućnost kreditnog zaduženja. 

Niko ranije nije hteo da reši taj problem na pravi način, rekao je Vlaisavljević, i u ime poslovodstva i zaposlenih na aerodromu iskazao zahvalnost premijeru Aleksandru Vučiću i resornom ministarstvu koji su to učinili.

Predstavnik jednog od sindikata Aerodroma „Nikola Tesla“ uručio je Zorani Mihajlović buket ruža, u znak zahvalnosti za odluku koja će obezbediti sigurniju budućnost za 400 radnika ovog preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik