Prošle godine povećan broj registrovanih preduzetnika

Bez autora
Feb 27 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je država ove godine za subvencije za samozapošljavanje opredelila 700 miliona dinara, ističući da i lokalne samouprave učestvuju u tome.Vulin je na otvaranju radionice "Znanjem do cilja", koja je namenjena edukaciji iz oblasti pokretanja sopstvenog biznisa, ocenio da situacija na tržištu rada polako, ali sigurno postaje sve bolja. On je naveo i da je, prema evidenciji Agencije za privredne registre, prošle godine broj registrovanih preduzetnika povećan za sedam odsto, a da je broj onih koji su izbrisani iz te evidencije smanjen za 33 odsto u odnosu na prethodne godine.

Prošle godine povećan broj registrovanih preduzetnikaMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je država ove godine za subvencije za samozapošljavanje opredelila 700 miliona dinara, ističući da i lokalne samouprave učestvuju u tome.

Vulin je na otvaranju radionice "Znanjem do cilja", koja je namenjena edukaciji iz oblasti pokretanja sopstvenog biznisa, ocenio da situacija na tržištu rada polako, ali sigurno postaje sve bolja.

On je naveo i da je, prema evidenciji Agencije za privredne registre, prošle godine broj registrovanih preduzetnika povećan za sedam odsto, a da je broj onih koji su izbrisani iz te evidencije smanjen za 33 odsto u odnosu na prethodne godine.

Prema njegovim rečima, to sve govori o tome da nam je posao postao predvidljiviji, kao i da su nam privredni uslovi i zakoni bolji.

Ministar je, govoreći o sredstvima za subvencije za samozapošljavanje, naveo da su sve to načini da povećamo zapošljavanje, ali da nijedna država ne može da učini ništa ukoliko ljudi ne preuzimaju sudbine u svoje ruke i u kojoj se preduzetnički duh ne vraća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik