Logističko-distributivni centar Volija biće završen do jula

Bez autora
Mar 05 2017

Novi logističko-distributivno otkupni centar kompanije Voli trebalo bi da bude završen do jula, a koštaće 11 miliona eura, kazao je vlasnik i direktor Volija Dragan Bokan. Strateški partner crnogorskog trgovačkog lanca je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), koja je kroz dokapitalizaciju Volija obezbijedila izgradnju ovog centra. Izgradnja je počela u septembru, dinamika se poštuje i do dana državnosti 13. jula ćemo ovaj objekat i završiti. Smatrali smo da će investicija biti destak miliona eura, ali ćemo najvjerovatnije uložiti desetak odsto više, kazao je Bokan Pobjedi i dodao da su predstavnici EBRD-a zadovoljni dosadašnjom dinamikom radova na objektu.

Logističko-distributivni centar Volija biće završen do julaNovi logističko-distributivno otkupni centar kompanije Voli trebalo bi da bude završen do jula, a koštaće 11 miliona eura - kazao je vlasnik i direktor Volija Dragan Bokan.

Strateški partner crnogorskog trgovačkog lanca je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), koja je kroz dokapitalizaciju Volija obezbijedila izgradnju ovog centra.

- Izgradnja je počela u septembru, dinamika se poštuje i do dana državnosti 13. jula ćemo ovaj objekat i završiti. Smatrali smo da će investicija biti destak miliona eura, ali ćemo najvjerovatnije uložiti desetak odsto više - kazao je Bokan Pobjedi i dodao da su predstavnici EBRD-a zadovoljni dosadašnjom dinamikom radova na objektu.

- Prošle godine nakon ulaska EBRD-a u kapital Volija donijeli smo odluku da podignemo standarde u otkupu poljoprivrednih proizvoda u Crnoj Gori - rekao je Bokan i naglasio da je ponosan na saradnju sa EBRD-om.

Prema njegovim riječima, do sada je zavr- šeno 60 odsto radova na novom centru.

- Od 15. marta počinju završni radovi na krovu i fasadi, kao i unutrašnji na podovima, a od 20. marta će početi montaža opreme odnosno komora, zrenionica banana, regala... - precizirao je Bokan.

Centar se gradi na urbanističkoj parceli od 30 hiljada kvadrata. Novi objekat je u neposrednoj blizini postojećeg distributivnog centra, pored magistrale od Podgorice prema primorju, a prema riječima Bokana to je najbolja lokacija u Crnoj Gori.

- Ova lokacija omogućava dobru komunikaciju sa svim kupcima u Crnoj Gori. Površina objekta je na 16 hiljada kvadrata i najveći je ove vrste u državi - rekao je Bokan i dodao da će novi logističko distributivni centar imati kapacitet od 25 hiljada paletnih mjesta. 

U okviru centra biće zrenionica banana kapaciteta dvije hiljade paketa dnevno, što je dovolno za cijelo domaće tržište. 

- Te su zrenionice najmodernije u regiji, jer smo uzeli zadnju riječ tehnike, pa ćemo na tržištu od jedeni imati najkvalitetnije banane, a radimo i na tome da imamo najbolje snabdjevače zelenih bana - naveo je Bokan, naglasivši da su ponosni što će otvaranjem novog centra poslati poruku poljoprivrednicima da povećaju proizvodnju, a time i broj zaposlenih.

- Sve poljoprivredne proizvode prve kategorije moći ćemo otkupiti, a što ne bude moglo da prihvati naše tržište, to ćemo, u kontaktu sa partnerima van Crne Gore, plasirati u regiji - izjavio je Bokan i ocijenio da će se početkom rada centra uspostaviti lanac distribucije voća i povrća, što će doprinijeti smanjenju uvoza.

Naglasio je i značaj tog objekta za razvoj turizma.

- Bez ovakvog objekta nijedna trgovačka kuća neće moći sarađivati ni snabdijevati turističke objekte poput Splendida, Porto Montenegra, Luštice Baya i drugih hotela visoke kategorije - smatra Bokan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik