Uvođenje elektronskih servisa prioritet

Bez autora
Mar 07 2017

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da naša zemlja mnogo kasni u uvođenju eUprave, i ukazala na to da je prioritet Vlade upravo uvođenje elektronskih servisa, kako bismo napustili kulturu šaltera, pečata i papira.Brnabić je, na panelu posvećenom digitalizaciji na Kopaonik biznis forumu, istakla da se u eUpravi kasni između 15 i 20 godina, uz napomenu da su digitalizacija i hvatanje u korak sa četvrtom industrijskom revolucijom među prioritetima.

Uvođenje elektronskih servisa prioritetMinistar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da naša zemlja mnogo kasni u uvođenju eUprave, i ukazala na to da je prioritet Vlade upravo uvođenje elektronskih servisa, kako bismo napustili kulturu šaltera, pečata i papira.

Brnabić je, na panelu posvećenom digitalizaciji na Kopaonik biznis forumu, istakla da se u eUpravi kasni između 15 i 20 godina, uz napomenu da su digitalizacija i hvatanje u korak sa četvrtom industrijskom revolucijom među prioritetima.

Ona je rekla da to što kasnimo jeste loša vest, ali je dobro to što je Vlada Srbije toga svesna i što polako uvodi elektronske servise, kako bi se, makar i na "ad hok bazi" život učinio lakšim.

Dok nemamo elektronsko plaćanje platnim karticama, dok stvarno ne budemo imali i elektronske potpise, elektronska arhiviranja i registre, nećemo imati eUpravu, naglasila je ministar.

Brnabić je rekla da su servisi koje Vlada uvodi polazna tačka, kako nijedna naredna vlada ne bi morala da diskutuje o tome, budući da je sramota da 2017. godine razgovaramo o tim stvarima.

Vlada Srbije je, kako je podsetila, formirala Radnu grupu koja će raditi na rešenju za elektronska plaćanja, i koja ima rok do 31. marta da Vladi dostavi predlog tog rešenja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik