Milićević razgovarala s Misijom MMF-a: Do kraja marta ispuniti uvjete

Bez autora
Mar 08 2017

Federalna ministrica finansija i zamjenica premijera Federacije BiH Jelka Milićević razgovarala je danas s izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda predvođenim šefom misije Nadeemom Ilahijem.Ilahi je podsjetio na usvajanje prethodnih mjera do kraja marta kako bi Izvještaj na vrijeme mogao biti predstavljen Odboru MMF-a i kako ne bi došlo do zastoja u isplati redovne tranše. Ministrica Milićević istaknula je kako je Vlada FBiH opredijeljena za nastavak aranžmana, te da MMF promatraju kao partnera i pomoć u provedbi započetih reformskih procesa u BiH te se nada kako će se prethodne mjere koje se odnose na Federaciju BiH ispuniti do predloženog roka.

Milićević razgovarala s Misijom MMF-a: Do kraja marta ispuniti uvjeteFederalna ministrica finansija i zamjenica premijera Federacije BiH Jelka Milićević razgovarala je danas s izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda predvođenim šefom misije Nadeemom Ilahijem.

Ilahi je podsjetio na usvajanje prethodnih mjera do kraja marta kako bi Izvještaj na vrijeme mogao biti predstavljen Odboru MMF-a i kako ne bi došlo do zastoja u isplati redovne tranše. 

Ministrica Milićević istaknula je kako je Vlada FBiH opredijeljena za nastavak aranžmana, te da MMF promatraju kao partnera i pomoć u provedbi započetih reformskih procesa u BiH te se nada kako će se prethodne mjere koje se odnose na Federaciju BiH ispuniti do predloženog roka.

Razgovarali su i o usvajanju Zakona o Agenciji za bankarstvo FBiH, o zdravstvenom sektoru, procesu privatizacije, odnosno restrukturiranju poduzeća u državnom vlasništvu, donošenju Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u FBiH te o drugim pitanjima koja se odnose na strukturalne reforme navedene u Pismu namjere.

Sastanku je prisustvovao i Francisco Parodi, rezidentni predstavnik MMF-a u BiH, koji je izrazio svoju punu podršku kako Federalnom ministarstvu finansija tako i Vladi FBiH u nastavku procesa reformi ka stvaranju boljeg poslovnog okruženja, saopćeno je iz Ministarstva finansija FBiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik