Za ruralni turizam pet hiljada eura

Bez autora
Mar 13 2017

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas javni poziv za dodjelu podrške investicijama za razvoj ruralnog turizma za ovu godinu. Iz Ministarstva je saopšteno da poljoprivredni proizvođači u ruralnim područjima, koji su zainteresovani da prošire svoju ekonomsku aktivnost i na pružanje turističkih usluga na gazdinstvu, imaju mogućnost da to urade uz podršku tog Vladinog resora u iznosu od 50 odsto investicije. Ministarstvo je poziv objavilo u skladu sa Agrobudžetom za ovu godinu i budžetskom linijom Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima. Kroz javni poziv poljoprivredni proizvođači imaju mogućnost da poljoprivredne aktivnosti uvežu sa turizmom. Uz podršku Ministarstva moguće je adaptirati objekte na poljoprivrednom gazdinstvu u ruralnim područjima u svrhu pružanja turističkih i/ili ugostiteljskih usluga, navodi se u pozivu.

Za ruralni turizam pet hiljada euraMinistarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas javni poziv za dodjelu podrške investicijama za razvoj ruralnog turizma za ovu godinu.

Iz Ministarstva je saopšteno da poljoprivredni proizvođači u ruralnim područjima, koji su zainteresovani da prošire svoju ekonomsku aktivnost i na pružanje turističkih usluga na gazdinstvu, imaju mogućnost da to urade uz podršku tog Vladinog resora u iznosu od 50 odsto investicije.

Ministarstvo je poziv objavilo u skladu sa Agrobudžetom za ovu godinu i budžetskom linijom Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima.

„Kroz javni poziv poljoprivredni proizvođači imaju mogućnost da poljoprivredne aktivnosti uvežu sa turizmom. Uz podršku Ministarstva moguće je adaptirati objekte na poljoprivrednom gazdinstvu u ruralnim područjima u svrhu pružanja turističkih i/ili ugostiteljskih usluga“, navodi se u pozivu.

Podrška se daje i za kupovinu namjenske opreme potrebne za pružanje ugostiteljskih i/ili turističkih usluga na svom gazdinstvu.

„Podržavaju se investicije u visini od hiljadu do deset hiljada eura, sa podrškom Ministarstva koja iznosi 50 odsto od ukupne vrijednosti investicije“, rekli su iz Ministarstva.

Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava. Korisnici podrške moraju biti registrovani u Registru poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do 10. maja, dok u trenutku predaje zahtjeva za odobravanje projekta moraju biti registrovani u relevantnim registrima Ministarstva i/ili uprava u njegovom sastavu.

„Moraju biti registrovani za sektor mlijeka, mesa, pčelarstva, slatkovodne akvakulture, proizvodnje jaja i sektor biljne proizvodnje u registrima Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, sektor slatkovodne akvakulture u registrima Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i u Centralnom registru privrednih subjekata, kao i sektor vinogradarstva i maslinarstva u registrima Ministarstva", precizirano je u pozivu.

Rok za podnošenje zahtjeva za odobravanje projekata je 26. april.

„Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i zahtjevi za odobravanje nalaze se na internet stranici Ministarstva, a mogu se preuzeti i u prostorijama Savjetodavnih službi“, zaključuje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik