Kineskom „Dongfangu“ predstavljen projekt izgradnje novog postrojenja „Toplane“

Bez autora
Mar 14 2017

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je danas sa delegacijom kineske kompanije „Dongfang elektrik“ o planiranom projektu izgradnje novog postrojenja banjalučke „Toplane“. Radojičić je delegaciju „Dongfanga“ informisao da će se na sjednici Skupštine grada, u srijedu, 15. marta, razmatrati prijedlog odluke o raspisivanju javnog poziva za izbor strateškog partnera za izgradnju novog postrojenja „Toplane“. Podsjetio je da se javnim pozivom traži partner koji bi, kao vlasnik 51 posto buduće zajedničke firme, izradio tehničko rješenje i, ako je to moguće, već tokom predstojeće građevinske sezone izgradio novo postrojenje „Toplane“ s drvnom sječkom kao primarnim energentom. Naš plan je da u srijedu Skupština grada usvoji odluku o raspisivanju javnog poziva, nakon čega bi on bio objavljen već idući dan, 16. marta. Poziv će biti otvoren 21 dan, a planirano je, ako uspijemo, da već u drugoj polovini aprila stupimo u pregovore sa budućim partnerom, a u maju u radove, ako to bude moguće, rekao je Radojičić.

Kineskom „Dongfangu“ predstavljen projekt izgradnje novog postrojenja „Toplane“Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je danas sa delegacijom kineske kompanije „Dongfang elektrik“ o planiranom projektu izgradnje novog postrojenja banjalučke „Toplane“.

Radojičić je delegaciju „Dongfanga“ informisao da će se na sjednici Skupštine grada, u srijedu, 15. marta, razmatrati prijedlog odluke o raspisivanju javnog poziva za izbor strateškog partnera za izgradnju novog postrojenja „Toplane“.

Podsjetio je da se javnim pozivom traži partner koji bi, kao vlasnik 51 posto buduće zajedničke firme, izradio tehničko rješenje i, ako je to moguće, već tokom predstojeće građevinske sezone izgradio novo postrojenje „Toplane“ s drvnom sječkom kao primarnim energentom.

- Naš plan je da u srijedu Skupština grada usvoji odluku o raspisivanju javnog poziva, nakon čega bi on bio objavljen već idući dan, 16. marta. Poziv će biti otvoren 21 dan, a planirano je, ako uspijemo, da već u drugoj polovini aprila stupimo u pregovore sa budućim partnerom, a u maju u radove, ako to bude moguće – rekao je Radojičić.

S druge strane, predstavnici „Dongfanga“, kompanije koja je izgradila termoelektranu u Stanarima, izrazili su  načelni interes za učešće u ovom projektu, ističući da u svom poslovnom portfoliju, pored ostalih, imaju i izgradnju sličnih objekata, poput onog u Banjoj Luci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik