Radnje pune bajate hrane

Bez autora
Mar 16 2017

Nepropisna deklaracija, istekao rok trajanja i nezadovoljavajući kvalitet, glavni su razlozi zbog kojih je uništeno 86.749 kilograma prehrambenih proizvoda biljnog porekla i 54.016 litara pića. Zbog neadekvatne deklaracije, iz radnji su povučeni kukuruz kokičar, brašno, voćni sokovi, šećer, duvan i duvanski proizvodi. Kako kažu u Ministarstvu poljoprivrede, hrana životinjskog porekla uništavana je zbog isteka roka trajanja ili zato što je bila bez deklaracije ili joj je nedostajao žig. Problema je bilo s neadekvatnim skladištenjem, promenjenim organoleptičkim osobinama i zbog mikrobiološke neispravnosti. Zbog neadekvatne deklaracije ili isteka roka, od početka godine s rafova je uklonjeno 7.992 litra alkohola i 5.825 litara bezalkoholnog pića, kažu u resornom ministarstvu. Poljoprivredni inspektori obavili su 7.197 kontrola, a doneto je 67 rešenja o zabrani proizvodnje i jedno rešenje o zabrani prometa.

Radnje pune bajate hraneNepropisna deklaracija, istekao rok trajanja i nezadovoljavajući kvalitet, glavni su razlozi zbog kojih je uništeno 86.749 kilograma prehrambenih proizvoda biljnog porekla i 54.016 litara pića. Zbog neadekvatne deklaracije, iz radnji su povučeni kukuruz kokičar, brašno, voćni sokovi, šećer, duvan i duvanski proizvodi.

Kako kažu u Ministarstvu poljoprivrede, hrana životinjskog porekla uništavana je zbog isteka roka trajanja ili zato što je bila bez deklaracije ili joj je nedostajao žig. Problema je bilo s neadekvatnim skladištenjem, promenjenim organoleptičkim osobinama i zbog mikrobiološke neispravnosti.

- Zbog neadekvatne deklaracije ili isteka roka, od početka godine s rafova je uklonjeno 7.992 litra alkohola i 5.825 litara bezalkoholnog pića - kažu u resornom ministarstvu.

- Poljoprivredni inspektori obavili su 7.197 kontrola, a doneto je 67 rešenja o zabrani proizvodnje i jedno rešenje o zabrani prometa.

Bačeno 325 tona mesa

Kako je rečeno, prošle godine je uništeno više od 325 tona hrane životinjskog porekla, od čega 304.871 kilogram mesa i proizvoda od mesa, 1.674 kilograma mleka i mlečnih proizvoda, 6.386 kilograma ribe, 11.602 kilograma jaja, 716 kilograma meda ki ostale hrane životinjskog porekla u količini od 196 kilograma.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik