I roboti će parkirati

Bez autora
Mar 19 2017

Dok proizvođači automobila razvijaju autonomne sisteme koji omogućavaju vozilu da umesto vozača pronađe slobodno mesto na parkingu ili u javnoj garaži i samostalno se uparkira, jedna kineska kompanija odlučilaje da ovaj posao poveri robotima.Traganje za slobodnim parking-mestom u velikim garažama i na otvorenim parkiralištima može da potraje, a vozač pritom gubi dragoceno vreme. Kineska elektronska kompanija ”Hikvision” razvila je sistem robotizovanog parkiranja koji omogućava vozaču da proces parkiranja prepusti mašinama.

I roboti će parkiratiDok proizvođači automobila razvijaju autonomne sisteme koji omogućavaju vozilu da umesto vozača pronađe slobodno mesto na parkingu ili u javnoj garaži i samostalno se uparkira, jedna kineska kompanija odlučilaje da ovaj posao poveri robotima.

Traganje za slobodnim parking-mestom u velikim garažama i na otvorenim parkiralištima može da potraje, a vozač pritom gubi dragoceno vreme. Kineska elektronska kompanija ”Hikvision” razvila je sistem robotizovanog parkiranja koji omogućava vozaču da proces parkiranja prepusti mašinama.

Čim uđe u javnu garažu, vlasnik automobila ostavlja svoje vozilo na takozvanom prijemnom parking-mestu, gde ga preuzimaju specijalizovane mobilne robotske platforme čiji je posao da odvezu vozilo do prvog slobodnog mesta. Isti postupak u obrnutom smeru obavlja se kada se vozač vrati da preuzme svoj automobil.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik