Novi konkurs za korišćenje sredstava od oportuniteta

Bez autora
Mar 20 2017

Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je raspisalo novi javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet), u ukupnom iznosu od 351.509.000 dinara. U saopštenju se navodi da je oglas objavljen u najnovijem broju "Službenog glasnika Republike Srbije", kao i na internet prezentaciji Ministarstva pravde. Konkurs će sprovesti komisija Ministarstva pravde, koju čine predstavnici tužilaštva, Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva pravde. Cilj je izbor projekata od najvećeg javnog interesa u oblasti socijalne politike, zdravstva, prosvete, kulture, humanitarnog rada i drugih.

Novi konkurs za korišćenje sredstava od oportunitetaMinistarstvo pravde Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je raspisalo novi javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet), u ukupnom iznosu od 351.509.000 dinara.

U saopštenju se navodi da je oglas objavljen u najnovijem broju "Službenog glasnika Republike Srbije", kao i na internet prezentaciji Ministarstva pravde.

Konkurs će sprovesti komisija Ministarstva pravde, koju čine predstavnici tužilaštva, Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva pravde.

Cilj je izbor projekata od najvećeg javnog interesa u oblasti socijalne politike, zdravstva, prosvete, kulture, humanitarnog rada i drugih.

Prvi konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja raspisan je 18. marta 2016. godine, a sredstva za koja su zainteresovani konkurisali iznosila su 351.509.000 dinara.

Na prvom konkursu, na predlog komisije Ministarstva pravde, Vlada Srbije je donela rešenje o raspodeli sredstava na 67 korisnika (projekata), među kojima su mahom bile škole, centri za socijalni rad, domovi zdravlja, bolnice, domovi za stara lica i gerontološki centri.

Ovakav način raspodele sredstava prikupljenih od odlaganja krivičnog gonjenja za krivična dela za koja je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina definisan je izmenama Zakona o krivičnom postupku, koje su, na predlog Ministarstva pravde, usvojene 2014. godine.

Ministarstvo pravde poziva sve zainteresovane da se prijave na konkurs, a rok u kojem mogu da prijave svoje projekte je 20 dana od objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik