Tikveš vino Chardonnay Special Selection osvojilo srebrnu medalju

Bez autora
Mar 21 2017

Na najvećem 24. Međunarodnom takmičenju vina Chardonnay du Monde održanom u Francuskoj Chardonnay Special Selection vino vinarije Tikveš berba 2016. Osvojilo je srebrnu medalju.Ove godine su samo četiri vina sa prostora Ex Yu osvojila srebrne medalje u konkurenciji od 706 uzoraka iz 38 zemalja. Nagrađena vina ocenjivao je žiri od 300 vinskih stručnjaka. Ovo takmičenje se održava više od dvadeset godina, a učesnici imaju mogućnost da razmene iskustva, ali i da predstave inovacije svoje zemlje.

Tikveš vino Chardonnay Special Selection osvojilo srebrnu medaljuNa najvećem 24. Međunarodnom takmičenju vina Chardonnay du Monde održanom u Francuskoj Chardonnay Special Selection vino vinarije Tikveš berba 2016. Osvojilo je srebrnu medalju. Ove godine su samo četiri vina sa prostora Ex Yu osvojila srebrne medalje u konkurenciji od 706 uzoraka iz 38 zemalja. Nagrađena vina ocenjivao je žiri od 300 vinskih stručnjaka.

Ovo takmičenje se održava više od dvadeset godina, a učesnici imaju mogućnost da razmene iskustva, ali i da predstave inovacije svoje zemlje.

Chardonnay special selection je suvo belo vino prozračne zlatno-žute boje, nežnog, ali kompleksnog mirisa sa istaknutim notama citrusa, tropskog voća i dinje. Dominira osvežavajući ukus, puno telo i duga, elegantna završnica.

Vinarija "Tikveš" svake godine osvoji više od 50 nagrada uz mnogobrojne pohvale svetski poznatih kritičara i kao i medalje na većinim vinskim takmičenjima kao što je i Chardonnay du Monde, čime se potvrđuje epitet najnagrađivanije vinarije u celom regionu Jugoistočne Evrope.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik