Hotel MGallery by Sofitel vrijednosti 18 miliona KM uskoro u Tarčinu

Bez autora
Mar 21 2017

AccorHotels, najveća hotelska grupacija u Evropi i Orbis Hotels Group, njen strateški partner za Istočnu Evropu, danas su u sarajevskoj Vijećnici predstavili projekat ulaska na tržište Bosne i Hercegovne sa brandom MGallery by Sofitel u Tarčin Forest Resortu. Projekat će se realizirati kroz franšizni aranžman sa investitorom Tarčin International Development Company d.o.o. (TIDC d.o.o), a otvaranje hotela vrijednosti 18 miliona KM planirano je za septembar 2017. Accor hotelska grupacija zastupljena je širom Evrope sa preko 4.000 hotela i više od 20 hotelskih brendova svih kategorija, što je čini evropskim liderom u hotelijerskoj industriji. Želimo jačati našu poziciju tržišnog lidera u regionu širenjem na nova tržišta, primarno kroz strateška partnerstva sa lokalnim investitorima. Prepoznajemo rastući potencijal tržišta Bosne i Hercegovine, a sa MGallery by Sofitel, internacionalno etabliranim, vrhunskim brandom i jedinstvenim konceptom butik hotela, želimo gostima na bh.tržištu ponuditi izvrsnost i novo iskustvo hotelske usluge u francuskom stilu, izjavio je Dominik Soltysik, član Uprave Orbis Hotel grupacije.

Hotel MGallery by Sofitel vrijednosti 18 miliona KM uskoro u TarčinuTuzla će od srijede postati bogatija za Njemački centar za robotiku koji će, prije svega, mladim osobama nuditi priliku za stjecanje znanja i vještina u oblasti programiranja robota, a potom i njihovog puštanja u rad.

Investitor je Muamer Babajić iz BiH, vlasnik njemačke tvrtke Masterwerk koja se od 2009. godine bavi konstrukcijom i izradom dijelova za automobilsku i strojarsku industriju, a 2013. svoju lepezu je upotpunila i s robotikom.

Navodeći razloge zbog kojih se odlučio osnovati ovakav centar baš u BiH, točnije u Tuzli, Babajić je u razgovoru za Klix.ba rekao da u našoj zemlji vidi dosta mogućnosti koje možda mnogi ne primjećuju.

"Mi ovdje imamo jako kvalitetne i perspektivne ljude kojima je potrebno dati vjetar u leđa, odnosno potrebno im je pružiti mogućnosti za razvoj. Moja tvrtka se bavi, između ostalog, programiranjem i puštanjem robota u rad, a svoja znanja spremni smo prenijeti i na ljude u BiH", kazao je Babajić.

Ističe da naša zemlja u segmentu tehnike i tehničkog razvoja na svjetskoj razini još uvijek zaostaje.

Da bi se BiH mogla priključiti svjetskim tijekovima te kako naši građani ne bi bili samo jeftina radna snaga, neophodno je uvođenje visokih tehnologija, a stjecanje znanja i vještina iz oblasti robotike zainteresiranima će pružiti upravo stručni tim okupljen u spomenutom centru, piše Klix.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik