Intral BH planira uposliti 150 novih radnika

Bez autora
Mar 21 2017

Zaštita ranije investiranih sredstava te stvaranje preduslova za buduće širenje proizvodnih kapaciteta komapnije Intral BH bile su teme današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića s vlasnikom kompanije Intral BH Borutom Lukežom i direktorom ove kompanije Alijom Šehovićem. Lukež je istakao da Intral BH već ima potrebu za upošljavanjem novih 150 radnika, ali da je kao preduslov za tu aktivnost neophodno osigurati i dodatni prostor za širenje proizvodnih kapaciteta. Također, Intral je otvoren za saradnju u obrazovnom sistemu, da bi dali doprinos školovanju i stvaranju novih proizvodnih kadrova na području Tuzlanskog kantona, rekao je Lukež.

Intral BH planira uposliti 150 novih radnikaZaštita ranije investiranih sredstava te stvaranje preduslova za buduće širenje proizvodnih kapaciteta komapnije Intral BH bile su teme današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića s vlasnikom kompanije Intral BH Borutom Lukežom i direktorom ove kompanije Alijom Šehovićem.

Lukež je istakao da Intral BH već ima potrebu za upošljavanjem novih 150 radnika, ali da je kao preduslov za tu aktivnost neophodno osigurati i dodatni prostor za širenje proizvodnih kapaciteta.

- Također, Intral je otvoren za saradnju u obrazovnom sistemu, da bi dali doprinos školovanju i stvaranju novih proizvodnih kadrova na području Tuzlanskog kantona - rekao je Lukež.

Premijer Tuzlanskog kantona zahvalio je predstavnicima Intral-a za sve što su do sada uradili i akcentirao da je Vlada Tuzlanskog kantona spremna za pomoć i podršku, ali i otvorena za proširivanje postojeće saradnje.

- Intral BH, Lukež i Šehović, do sada su se više puta pokazali kao pouzdan i odgovoran partner Vladi Tuzlanskog kantona i mi smo spremni da, koliko je to u našoj moći pomognemo u prevazilaženju eventualnih problema, ali i širenju već postojeće saradnje - naveo je Gutić.

Direktor kompanije Intral BH Alija Šehović je kazao da je dosadašnja ekspanzija Intrala na području kantona rezultirala činjenicom da ova kompanija trenutno direktno i indirektno upošljava više od 600 ljudi.

- Osim ljudi koji su uposleni direktno u kompaniji Intral BH u Tuzli, naše poslovanje dovelo je do otvaranja više naših kooperantskih firmi, a bili smo i jedna od glavnih spona u dovođenju proizvodnih pogona renomiranog i jednog je od vodećih proizvođača visokovrijednih kožnih sjedala za evropsku automobilsku industriju, komapnije 'Boxmark' - naglasio je Šehović, saopćeno je iz Vlade TK.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik