Srbija može da konkuriše za sredstva Saudijskog razvojnog fonda

Bez autora
Mar 21 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom Saudijske Arabije u Srbiji na nerezidencijalnoj osnovi Hanijem bin Abdulahom Mominahom o načinima za dalje unapređenje ekonomskih odnosa dveju zemalja. Ambasador Saudijske Arabije je posebno istakao mogućnost da Srbija kroz različite projekte konkuriše za sredstva Saudijskog razvojnog fonda. On je potvrdio da je pomenuti državni fond spreman da razmotri zahteve Srbije za kreditiranje projekata iz oblasti energetike, izgradnje putne infrastrukture i aerodroma pod povoljnim uslovima, kao i za dodelu bespovratnih sredstava za gradnju bolnica i objekata kulture i obrazovanja.

Srbija može da konkuriše za sredstva Saudijskog razvojnog fondaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom Saudijske Arabije u Srbiji na nerezidencijalnoj osnovi Hanijem bin Abdulahom Mominahom o načinima za dalje unapređenje ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Ambasador Saudijske Arabije je posebno istakao mogućnost da Srbija kroz različite projekte konkuriše za sredstva Saudijskog razvojnog fonda.

On je potvrdio da je pomenuti državni fond spreman da razmotri zahteve Srbije za kreditiranje projekata iz oblasti energetike, izgradnje putne infrastrukture i aerodroma pod povoljnim uslovima, kao i za dodelu bespovratnih sredstava za gradnju bolnica i objekata kulture i obrazovanja.

Na sastanku je postignut dogovor o tome da u maju ove godine u Beogradu bude održan biznis forum u organizaciji privrednih komora dveju zemalja.

Ambasador Saudijske Arabije je ukazao i na potrebu potpisivanja bilateralnih međudržavnih sporazuma iz više oblasti, čime bi bila upotpunjena pravna regulativa u cilju daljeg unapređenja ukupnih odnosa dveju zemalja, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik