Kompanija "Jafa" kupila "Banini"

Bez autora
Mar 21 2017

Kompanija "Jafa" iz Crvenke na aukciji kupila je kikindsko preduzeće "Banini" u stečaju, po početnoj ceni od 15 miliona evra. "Jafa" je bila jedini učesnik na aukciji, a od kupovine su odustali Industrija mesa "Matijević" iz Novog Sada i Industrija keksa "Bambi" iz Požarevca. Generalni direktor "Jafe" Bojan Knežević je novinarima posle aukcije rekao da odluka o kupovini "Baninija" nije bila laka jer je početna cena visoka. Da je cena niža, bilo bi više kupaca. 'Banini' je u velikim problemima, u stečaju je jer ima više od 40 miliona evra duga bankama i više od 10 miliona evra duga dobavljačima, kazao je Knežević. Dodao je da je strateška odluka "Jafe" bila da vlasniku, "Kapa star grupi", predloži tu akviziciju, jer veruje u zajednički potencijal proizvoda "Jafe" i "Baninija".

Kompanija "Jafa" kupila "Banini"Kompanija "Jafa" iz Crvenke na aukciji kupila je kikindsko preduzeće "Banini" u stečaju, po početnoj ceni od 15 miliona evra.

"Jafa" je bila jedini učesnik na aukciji, a od kupovine su odustali Industrija mesa "Matijević" iz Novog Sada i Industrija keksa "Bambi" iz Požarevca.

Generalni direktor "Jafe" Bojan Knežević je, kako prenosi Blic, novinarima posle aukcije rekao da odluka o kupovini "Baninija" nije bila laka jer je početna cena visoka.

"Da je cena niža, bilo bi više kupaca. 'Banini' je u velikim problemima, u stečaju je jer ima više od 40 miliona evra duga bankama i više od 10 miliona evra duga dobavljačima", kazao je Knežević.

Dodao je da je strateška odluka "Jafe" bila da vlasniku, "Kapa star grupi", predloži tu akviziciju, jer veruje u zajednički potencijal proizvoda "Jafe" i "Baninija".

"Pred nama je veliki posao, planiramo da podignemo proizvodnju u Kikindi. Ovde ćemo proizvoditi isti asortiman koji je 'Banini' do sada imao", najavio je Knežević i poručio da oko 500 radnika "Baninija" ne treba da brine za svoja radna mesta, jer im "fabrika bez radnika ništa ne znači".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik