Za opremanje poslovnih zona 364 miliona dinara

Bez autora
Mar 21 2017

Projekat unapređenja poslovnih zona Ministarstvo privrede pokrenulo je pre tri godine. Do sada je urađeno 70 infrastrukturnih projekata u 45 lokalnih samouprava. Ove godine Ministarstvo privrede izdvojilo je još 364 miliona dinara za opremanje poslovnih zona u 26 gradova i opština.Širenje poslovnih zona oživelo je mnoge lokalne sredine a posebno jug zemlje. Novac se koristi za gradnju proizvodnih hala, trafostanica i eletromereže, gasovoda, kanalizacionih sistema i saobraćajnica.

Za opremanje poslovnih zona 364 miliona dinaraProjekat unapređenja poslovnih zona Ministarstvo privrede pokrenulo je pre tri godine. Do sada je urađeno 70 infrastrukturnih projekata u 45 lokalnih samouprava.

Ove godine Ministarstvo privrede izdvojilo je još 364 miliona dinara za opremanje poslovnih zona u 26 gradova i opština. Širenje poslovnih zona oživelo je mnoge lokalne sredine a posebno jug zemlje.

Novac se koristi za gradnju proizvodnih hala, trafostanica i eletromereže, gasovoda, kanalizacionih sistema i saobraćajnica.

Investitori dolaze tamo gde je kompletna infrastruktura. A efekti poslovnih zona su otvaranje najmanje 10.000 radnih mesta ali i zapošljavanje velikog broja radnika u samo izgradnji te infrastrukture.

U Ministarstvu privrede kažu da im je u narednom periodu cilj da aktiviraju i gradove i opštine koji do sada nisu učestvovali na konkrsima jer nemaju projekte.

"Projekti jesu problem ali više je stvar političke volje i pristupa. I tu smo doskočili verujući da ima problema kada je u pitanju projektno-tehnička dokumentacija pa i treći program u tom kontekstu sprovodimo. U protekloj godini smo 56 miliona opredelili za lokalne samouprave za izradu pojektno-tehničke dokumentacije u ovoj godini, shvatajući značaj toga, opredelićemo još 150 miliona dinara", rekao je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Stevanović dodaje da je tako biti omogućen kontinuiran pristup, gde se lokalnoj samoupravi daje novac da uradi projektno tehničku-dokumentaciju, a sledeće godine taj isti projekt se realizuje.

"Njihovu potrebu da troši novac na zdrav i održiv način kanalištemo tako i nateramo lokalnu samoupravu da deo učešća obezbedi", zaključio je Stevanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik